Ford dumpt BlackBerry, kiest voor iPhone

6 reacties

Ford is een van de autofabrikanten die auto’s uit gaat rusten met Apple Carplay. Het Amerikaanse automobielconcern gaat de iPhone echter nog verder omarmen en alle BlackBerry’s die nu nog door medewerkers in gebruik zijn vervangen door iPhones.

Alle personeelsleden die werkzaam zijn op de Amerikaanse kantoren van Ford krijgen een iPhone. Het gaat in de eerste instantie om 9300 iPhones. Dit jaar krijgen de 3300 medewerkers hun iPhone, later volgen de overige 6000. De switch is een gevoelige klap voor BlackBerry, wat tot voor kort huisleverancier van Ford was.

Een woordvoerder van het concern bevestigde de overstap van BlackBerry naar Apple tegenover Bloomberg. Volgens de woordvoerder voldoet de iPhone helemaal aan de eisen en wensen van Ford omdat deze zowel veilig zakelijk als gemakkelijk privé te gebruiken is. Hierdoor hoeven medewerkers maar één telefoon op zak te hebben.

bb10-iphone5-16x9
Ford vervangt oude BlackBerry’s door iPhones.

De deal komt enkele weken nadat Apple en IBM aankondigden samen te gaan werken om de zakelijke markt te veroveren. De twee bedrijven gaan zich daarbij vooral richten op het aan de man brengen de iPhone en iPad. Daarvoor worden speciale diensten en apps ontwikkeld die toegesneden zijn op zakelijk gebruik.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  calvin

  About 6,000 more employees will receive iPhones over the next two years, replacing flip phones, she said.

  Nou Nou, die hebben al jaren niets meer gekocht dus een direct verlies is het niet. Laatste flipphone is van 5 jaar geleden geloof ik. http://worldwide.blackberry.com/blackberrystyle/

  Daarnaast vergeten jullie te melden dan CarPlay bovenop QNX draait, wat ook weer van BlackBerry is.

  Ford’s move away from BlackBerry contrasts with its decision to use the Waterloo, Ontario-based company’s QNX in the next-generation version of its Sync in-car technology system. The Dearborn, Michigan-based automaker chose to replace Microsoft Corp.’s system with QNX, people briefed on the matter said in February.

 • Profielfoto
  iBenshi

  Aan de andere kant “dumpt” de Duitse overheid iPhones weer voor nieuwe BlackBerry’s. Juist vanwege veiligheid.

  (Bron: http://www.bbhub.nl/9140/blackberry-enige-merk-dat-voldoet-aan-duitse-veiligheidseisen/)

 • Profielfoto
  ro_me

  Tja, maar Ford is Amerikaans. Duitsland wil er toch vooral vanaf omdat Apple’s servers in de US of A staan. Dat zal voor Ford geen argument zijn. Bovendien staat Apple’s geboden veiligheid al langer ter discussie.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ford dumpt oude Blackberry’s. Het model dat jullie op foto hebben staan is de Z10. Zo oud is die helemaal niet hoor.

 • Profielfoto
  Edwin

  Achterkant van Z10 is best mooi eigenlijk, afgerond, niet te glad en geen case nodig.

 • Profielfoto
  The Jesus

  Blackberry staat over 5 jaar in een museum, naast Nokia.