Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juli 2014

Ford dumpt BlackBerry, kiest voor iPhone

Ford is een van de autofabrikanten die auto’s uit gaat rusten met Apple Carplay. Het Amerikaanse automobielconcern gaat de iPhone echter nog verder omarmen en alle BlackBerry’s die nu nog door medewerkers in gebruik zijn vervangen door iPhones.

Alle personeelsleden die werkzaam zijn op de Amerikaanse kantoren van Ford krijgen een iPhone. Het gaat in de eerste instantie om 9300 iPhones. Dit jaar krijgen de 3300 medewerkers hun iPhone, later volgen de overige 6000. De switch is een gevoelige klap voor BlackBerry, wat tot voor kort huisleverancier van Ford was.

Een woordvoerder van het concern bevestigde de overstap van BlackBerry naar Apple tegenover Bloomberg. Volgens de woordvoerder voldoet de iPhone helemaal aan de eisen en wensen van Ford omdat deze zowel veilig zakelijk als gemakkelijk privé te gebruiken is. Hierdoor hoeven medewerkers maar één telefoon op zak te hebben.

Ford vervangt oude BlackBerry’s door iPhones.

De deal komt enkele weken nadat Apple en IBM aankondigden samen te gaan werken om de zakelijke markt te veroveren. De twee bedrijven gaan zich daarbij vooral richten op het aan de man brengen de iPhone en iPad. Daarvoor worden speciale diensten en apps ontwikkeld die toegesneden zijn op zakelijk gebruik.

Reageer op artikel:
Ford dumpt BlackBerry, kiest voor iPhone
Sluiten