Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Firmware-update crasht 2011 MacBook Air

Vorige week stelde Apple een EFI Firmware-update voor de MacBook Air uit 2011 beschikbaar. Versie 2.9 van de firmware verhelpt problemen met de slaapstand en koelertjes die op volle snelheid beginnen te draaien na het uit slaapstand komen.

De update veroorzaakt echter ook nieuwe problemen. In de Apple Support Communities klagen gebruikers over crashes of een MacBook Air die helemaal niet meer opstart na het installeren van de update. Ook komt het voor dat de update helemaal niet geïnstalleerd kan worden.

Meerdere gebruikers hebben geprobeerd hun MacBook uit te laten staan en na een paar uur weer aanzetten, met wisselend succes. Ook bij de Genius Bar van Apple Store werd volgens reacties in het forum-topic niet altijd een oplossing gevonden.

Een reset van de SMC (System Management Controller) helpt soms om MacBooks die na de update helemaal niet meer opstarten weer tot leven te wekken. Deze is uit te voeren door de knoppen SHIFT + ALT + CONTROL + POWER tegelijk in te houden. Meer instructies in onderstaande video:

Helpt dit ook niet? Dan is een bezoekje aan de technische dienst van de lokale Apple Premium Reseller of Apple Store aan te raden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Firmware-update crasht 2011 MacBook Air
Sluiten