Firmware fix voor crashende MacBook Air (2011) beschikbaar

3 reacties

Vorige week kwam aan het licht dat een firmware-update voor de MacBook Air met bouwjaar 2011 bij een aantal gebruikers problemen veroorzaakte. De update kon helemaal niet geïnstalleerd worden of liet de MacBook regelmatig crashen.

Inmiddels heeft Apple een nieuwe EFI-firmware-update beschikbaar gesteld die de vorige versie vervangt. Hiermee worden de problemen met crashes opgelost. De update is op de gebruikelijke manier te installeren: klikken op het Apple-logo linksboven en kiezen voor software-update.

pasted_image_at_2014_07_30_10_13_pm
EFI-firmware update 2.9.1 vervangt de buggy 2.9-update.

De update verhelpt problemen met de slaapstand en ventilatoren die op volle snelheid beginnen te draaien na het uit slaapstand komen. De vorige versie zou deze problemen ook oplossen, maar veroorzaakte juist meer problemen.

 

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Bento

  Er zijn nog geen reacties.

 • Profielfoto
  uhuburu

  2.9.1 installeert normaal. Geen problemen meer.

 • Profielfoto
  Haike

  Als ze nou ook nog een oplossing verzinnen voor de oververhitting van de early MBP 2011…