Maarten
Maarten Nieuws 22 juli 2014

‘EU Internet’ nieuwe roamingoptie iOS 8

De langgekoesterde wens van Neelie Kroes is onlangs werkelijkheid geworden. In 2015 verdwijnen binnen de EU de extra kosten voor het gebruik van mobiel internet in het buitenland (roaming). Apple houdt er alvast rekening mee in iOS 8.

Sinds de opkomst van mobiel internet is het veranderen van data instellingen bij veel mensen een heus vakantieritueel geworden. In 2015 zal dit binnen de Europese Unie verleden tijd zijn. Let daarbij op dat niet heel Europa lid is van de Europese Unie. Dit verschil kan verwarrend zijn en om vergissingen te voorkomen introduceert Apple in iOS 8 de instelling: ‘EU Internet’. 

De optie EU Internet is beschikbaar vanaf de laatste iOS 8 beta. – Foto: Cult of Mac

Met deze nieuwe functie is het mogelijk om tijdens een reis automatisch mobiele data te laten (de)activeren. Ben je binnen de EU en staat ‘EU Internet’ aan, dan is er verbinding via dataroaming. Verlaat je vervolgens de EU en staat ‘Data Roaming’ uit, dan wordt de verbinding verbroken. Hoe de kosten voor data binnen de EU er precies uit gaan zien en of dit uit je eigen bundel gaat is nog niet volledig duidelijk.

De optie is te vinden vanaf iOS 8 beta 4 die sinds gisterenavond voor geregistreerde ontwikkelaars te downloaden is. Het schuifje is toegevoegd bij de instellingen van het mobiele netwerk, onder de huidige knop voor ‘Data Roaming’.

Verwarrend is dat op dit moment ‘EU Internet’ alleen geactiveerd kan worden als ‘Data Roaming’ ook is ingeschakeld. Zo lijkt de nieuwe optie zijn doel voorbij te gaan, maar naar verwachting zal dit nog worden aangepast. Vergeet niet dat het om een beta-versie van iOS gaat. De software is dus nog volop in ontwikkeling.

[Via: Cult of Mac]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘EU Internet’ nieuwe roamingoptie iOS 8
Sluiten