EU akkoord met overname Beats

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Praktisch niets staat Apple’s grootste overname ooit nog in de weg. De Europese Commissie is akkoord met de overname van Beats door het bedrijf uit Cupertino. Enkele maanden geleden werd bekend dat Apple het bedrijf van Dr. Dre voor 3 miljard dollar kocht.

De Europese Commissie moet erop toezien dat er geen kartelvorming ontstaat. Volgens de commissie vormt de overname geen bedreiging voor de concurrentie op de Europese markt voor koptelefoons of streaming-muziekdiensten. Er is daarom geen reden om de eenwording van Apple en Beats tegen te houden.

Beats werd in 2008 opgericht door Jimmy Iovine en Dr. Dre. Hoewel het bedrijf vooral bekend is van de koptelefoons, was de streamingdienst Beats Music volgens Tim Cook ook een belangrijke reden om de koptelefoonmaker in de lijven. Dr. Dre en Jimmy Iovine komen door de overname op de loonlijst van Apple te staan.

beats-cook
v.l.n.r: Jimmy Iovine, Tim Cook, Dr. Dre en Eddy Cue.

Enkele andere relevante toezichthouders hebben nog geen uitspraak gedaan. Als deze ook groen licht geven kan de overname naar verwachting in september helemaal rond zijn.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Wat heeft de Europese Commissie hier mee te maken? Het zijn twee Amerikaanse bedrijven, die hoeven toch geen toestemming van ons te krijgen wat ze aan de andere kant van de oceaan uitvoeren? Ze moeten alleen hun producten volgens Europese regels verkopen hier, hoe ze de bedrijfsvoering in Amerika doen hebben wij niks over te zeggen.

  Het is net alsof je aan de buurvrouw vraagt of je nog langer op mag blijven dan van je ouders mag.

 • Profielfoto
  nervus

  @Baron Van Dedem: het gaat om een controle op kartelvorming. Gelukkig doet de EU hier wel aan en laten ze niet de oren hangen naar de amerikaanse instanties. Dit soort waakzaamheid is ook in jouw belang.

 • Profielfoto
  maconly

  hoop herrie voor een overgewaardeerde koptelefoon.