Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

EU akkoord met overname Beats

Praktisch niets staat Apple’s grootste overname ooit nog in de weg. De Europese Commissie is akkoord met de overname van Beats door het bedrijf uit Cupertino. Enkele maanden geleden werd bekend dat Apple het bedrijf van Dr. Dre voor 3 miljard dollar kocht.

De Europese Commissie moet erop toezien dat er geen kartelvorming ontstaat. Volgens de commissie vormt de overname geen bedreiging voor de concurrentie op de Europese markt voor koptelefoons of streaming-muziekdiensten. Er is daarom geen reden om de eenwording van Apple en Beats tegen te houden.

Beats werd in 2008 opgericht door Jimmy Iovine en Dr. Dre. Hoewel het bedrijf vooral bekend is van de koptelefoons, was de streamingdienst Beats Music volgens Tim Cook ook een belangrijke reden om de koptelefoonmaker in de lijven. Dr. Dre en Jimmy Iovine komen door de overname op de loonlijst van Apple te staan.

v.l.n.r: Jimmy Iovine, Tim Cook, Dr. Dre en Eddy Cue.

Enkele andere relevante toezichthouders hebben nog geen uitspraak gedaan. Als deze ook groen licht geven kan de overname naar verwachting in september helemaal rond zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EU akkoord met overname Beats
Sluiten