Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 juli 2014

Nu officieel: Den Haag krijgt Apple Store (en 360° Genius Bar)

We wisten het natuurlijk stiekem al lang, maar nu is ook Apple zo ver om het te bevestigen: Den Haag krijgt een eigen Apple Store. Vanochtend ontvingen we foto’s van een trouwe OMT-lezer, waarop het Apple-logo te zien is op de zwarte bouwschotten rond het pand in de Haagse passage waar vroeger boekwinkel Verwijs was gevestigd.

Naar verwachting wordt de Apple Store in Den Haag op 14 augustus geopend. Voor die dag is namelijk een vergunning aangevraagd bij de gemeente voor een evenement. Ook komt het overeen met de datum waarop de training van het personeel begon.

Omdat het hier een zogenaamde Flagship Store betreft zal in de Haagse Apple Store nóg meer aandacht gegeven zijn aan het verwerken van originele details van het pand, speciale verlichting en in dit geval een vide, waarvoor Apple het pand grondig heeft moeten verbouwen. Uit betrouwbare bron kunnen we nóg een uniek element verklappen. De Haagse Apple Store krijgt een 360° Genius Bar.

De faciliteiten die je er kunt vinden zullen hetzelfde zijn als in elke andere Apple Store. Naast de Genius Bar waar je terecht kunt met supportvragen voor je Mac of iOS-device zijn er dagelijks gratis workshops, persoonlijke trainingen, gratis installatie van je nieuw-gekochte Mac, iPhone of iPad en natuurlijk gratis internet!

Eind 2012 schreef OMT al over Apple’s interesse in de Passage in Den Haag. Enkele maanden later wisten we de bouwvergunningen te achterhalen bij de Gemeente. Daaruit bleek dat Apple van plan was om ingrijpend te verbouwen en twee buurpanden aan de winkel toe te voegen. Daardoor kunnen bezoekers zometeen op de eerste verdieping en de entresol (tussenverdieping) volledig round de cours lopen zonder een loopbrug (die de vorige huurder van het pand had aangebracht). Weer een half jaar later meldden we dat Apple was begonnen met het invullen van de vacatures voor de nieuwe winkel in Den Haag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu officieel: Den Haag krijgt Apple Store (en 360° Genius Bar)
Sluiten