Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 13 juli 2014

Eigen Apple iBeacon op komst

Een jaar geleden presenteerde Apple in iOS 7 een nieuwe, op Bluetooth Smart gebaseerde techniek: iBeacons. Met behulp van iBeacons kan een iPhone-app, die het signaal van een iBeacon opvangt en herkent, locatiegevoelige informatie geven.

iBeacon-hardware wordt inmiddels door legio bedrijven en start ups gemaakt, maar sinds vandaag is daar een niet onbelangrijk bedrijfje bijgekomen: Apple zelf.

Dit blijkt uit een door de Federal Communications Commission (FCC) geopenbaarde indiening door Apple. Hierin beschrijft Apple een rond apparaatje met een 5 volt batterij dat op 2,4 GHz opereert. Het heeft een micro-USB poort aan boord en een fysieke aan-/uitknop.

Het is nog onduidelijk wat Apple met deze fysieke iBeacon van plan is. Het kan zijn ter vervanging van third party iBeacons die worden gebruikt in combinatie met de Apple Store app in Apple Stores, maar wanneer we hier te maken hebben met een consumentenproduct, kan het een middel zijn om HomeKit een stap dichterbij je huiskamer te brengen.

Reageer op artikel:
Eigen Apple iBeacon op komst
Sluiten