Eigen Apple iBeacon op komst

4 reacties

Een jaar geleden presenteerde Apple in iOS 7 een nieuwe, op Bluetooth Smart gebaseerde techniek: iBeacons. Met behulp van iBeacons kan een iPhone-app, die het signaal van een iBeacon opvangt en herkent, locatiegevoelige informatie geven.

iBeacon-hardware wordt inmiddels door legio bedrijven en start ups gemaakt, maar sinds vandaag is daar een niet onbelangrijk bedrijfje bijgekomen: Apple zelf.

Dit blijkt uit een door de Federal Communications Commission (FCC) geopenbaarde indiening door Apple. Hierin beschrijft Apple een rond apparaatje met een 5 volt batterij dat op 2,4 GHz opereert. Het heeft een micro-USB poort aan boord en een fysieke aan-/uitknop.

Het is nog onduidelijk wat Apple met deze fysieke iBeacon van plan is. Het kan zijn ter vervanging van third party iBeacons die worden gebruikt in combinatie met de Apple Store app in Apple Stores, maar wanneer we hier te maken hebben met een consumentenproduct, kan het een middel zijn om HomeKit een stap dichterbij je huiskamer te brengen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Bman

  De iBeacons zijn zo overhyped. Niemand heeft nog echt een goede toepassing kunnen bedenken. Alhoewel NFC stelt ook niet veel voor.

 • Profielfoto
  Obliviant

  De iBeacons zijn zo overhyped. Niemand heeft nog echt een goede toepassing kunnen bedenken. Alhoewel NFC stelt ook niet veel voor.

  Misschien wordt het dan eens tijd voor een ritje langs het Groninger museum…

  Uiteraard worden er voor iBeacons verder geen goede toepassingen ontwikkeld omdat heel NL weer met z’n leuter achter NFC aan loopt en denkt iets super geweldigs te hebben gevonden.. overigens jaren te laat omdat de techniek al heel lang bestaat maar verder ook heel erg beperkt is.

  Als je de recente berichtgeving heb gevolgd over automatiserings projecten bij de overheid dan weet je ook hoe de dingen gaan in het bedrijfsleven en wat je er allemaal van mag verwachten.. niet veel dus

 • Profielfoto
  Donnie Darko

  Mooie ontwikkeling! Ik zie ze ook steeds meer en de toepassingen beginnen ook steeds meer zichtbaar te worden.

  Ergens las ik dat er in Amsterdam nu een pilot is met bijna 30 winkeliers en iBeacons vanaf de Haarlemmerstraat door de Nieuwendijk, Kalverstraat en naar de Utrechtsestraat. Binnenkort de app maar eens proberen.

  Nu eens kijken wat het gaat worden met beacons op Android:smile:

 • Profielfoto
  wouwout

  pas als ibeacons ook op android werken wordt het een succes