Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 11 juli 2014

Eerste details nieuwe Apple A8-chip gelekt

Met de komst van een nieuwe iPhone later zit jaar, volgt ook een nieuwe chip. Met de A7-chip uit de iPhone 5s verraste Apple de wereld vorig jaar als eerste fabrikant die een 64-bit chip in een telefoon integreerde. Wat heeft Apple dit jaar met de A8-chip in petto?

Volgens Chinese Media zal de A8-chip voor in de iPhone 6 en iPad Air 2 een stuk sneller zijn dan de A7-chip. Waar de A7 op 1,3 GHz draait, doet de opvolger A8 zijn werk waarschijnlijk op 2 GHz. Volgens de Aziatische bronnen blijft Apple bij een dual core-procesor. Dankzij kleinere componenten zal de A8 zijn werk wel zuiniger kunnen doen.

Hoewel veel Android-fabrikanten inmiddels quad core processors in hun toestellen stoppen, lijkt het er niet op dat Apple vier in plaats van twee rekenkernen in de iPhone op gaat nemen. Het is ook niet nodig, de prestaties van de dual core A7-chip waren al vele malen beter dan die van de meeste quad core processors uit Android-toestellen.

De iPhone 6 zal als eerste Apple-apparaat de nieuwe A8-chip bevatten.

De A7-chip bevatte interne componenten van 28 nanometer, waarschijnlijk worden deze bij de A8-processor verkleind naar 20 nanometer. Hoe kleiner deze semiconductors hoe zuiniger de chip. Waarschijnlijk kan Apple hierdoor met een relatief kleine en dunne accu toch een prima batterijduur in de iPhone 6 neerzetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste details nieuwe Apple A8-chip gelekt
Sluiten