Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 juli 2014

Een dag met de iWatch en HealthKit

Mobile health is een van de markten waarin Apple zich met iOS 8 helemaal gaat storten. Met de Health-app en HealthKit voor ontwikkelaars moet de iPhone de centrale hub worden die je alles kan vertellen over je sportprestaties en gezondheid.

Leuk voor sportfanaten of wie extreem op zijn gezondheid let, maar is het ook in het dagelijks leven nuttig? Er blijken genoeg nuttige toepassingen. Om je een idee te geven van de mogelijkheden schetst OMT een dag met de iWatch om de pols en HealthKit op de iPhone. Van opstaan tot avondmaal.

Goedemorgen!

Goed geslapen of tussendoor veel wakker geworden? Dat kan Sleep Cycle, maar ook de Fitbit of de toekomstige iWatch je vertellen. Tijd om je tanden te poetsen en daarna een workout van 7 minuten te doen. Snel even wat eten (en registeren wat en hoeveel je eet) en dan op naar je werk of eerste afspraak. Doordat de iWatch je bloeddruk al heeft gemeten, heeft HealthKit een prima beeld van je gesteldheid deze morgen.

Onderweg

Als je nu de fiets pakt of vanaf het station gaat lopen in plaats van de bus neemt, hoef je vanavond minder te sporten. Alle stappen die je nu zet, worden immers meegeteld door je stappenteller.

Eenmaal op kantoor

Waarschijnlijk zit je op je werk achter een bureau. HealthKit houdt je bewegingen in de gaten en Break Time meldt je wanneer het tijd is om even op te staan om een loopje naar het koffie-apparaat of de kopieermachine te maken. Tijdens lunch natuurlijk registreren wat je eet, een wandeling maken helpt je om je dagelijkse hoeveelheid stappen te bereiken.

Home sweet home

Eenmaal thuis kan HealthKit je vertellen hoe je lichamelijke gesteldheid is. Ben je moe, dan heb je misschien wat natuurlijke suikers nodig om op te peppen. Geen medicijnen vergeten vandaag? Dan is het tijd om het avondeten te gaan maken. Recepten-apps kunnen via HealthKit opvragen hoeveel calorieën je verband hebt en wat je allemaal al op hebt. Op basis daarvan krijg je een aantal passende recepten.

De sportschool

Heb je in de ochtend de keuze gemaakt om naar je werk te fietsen of te lopen? Dan ben je snel klaar in de sportschool, want je stappenteller heeft aan HealtKit doorgegeven dat je al aardig wat beweging hebt gehad. Aan de hand van deze data staat je workout al klaar in de Sworkit-app en kan je meteen beginnen. De Fitbit of iWatch houden je vorderingen in de gaten.

Slaap lekker

Terwijl HomeKit de thermostaat terugschroeft en de deuren op slot doet, helpt HealthKit je samen met pyjama’s voor je oren in slaap te komen. De koelkast stelt alvast een lijstje samen met wat je morgen moet kopen en Sleep Cycle maakt je, aan de hand van je slaappatroon dat in HealthKit is opgeslagen, op het juiste moment wakker.

Bijna alles is al mogelijk.
Bijna alle in dit artikel genoemde apps en apparaten zijn al verkrijgbaar. Het enige dat mist is een iWatch en de koppeling van de verschillende applicaties zodat data uitgewisseld kan worden. Voor dat laatste heeft Apple Health en HealthKit bedacht. Zodra iOS 8 en de iWatch beschikbaar zijn, wordt bovenstaande werkelijkheid. Zie jij een ‘mobile fit’ leefritme zitten?

Reageer op artikel:
Een dag met de iWatch en HealthKit
Sluiten