Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juli 2014

Dropbox tot 200% sneller na laatste update

Dropbox is ongetwijfeld een van de meest geïnstalleerde apps op zowel zowel desktop, tablet en smartphone. De clouddienst heeft een nieuwe versie van zijn desktop client uitgebracht die het synchroniseren van grote bestanden wel twee keer sneller maakt.

Om dit te bereiken worden bestanden van 16MB en groter voortaan niet meer in één keer gesynchroniseerd, maar eerst in stukjes gehakt en vervolgens trapsgewijs geüpload en gedownload. Dropbox noemt dit Streaming Sync. Om te profiteren van deze snelheidsverbetering dient de laatste versie (2.10.1) van Dropbox geïnstalleerd te worden.

Omdat de clouddienst zeer beperkte automatische updates kent, is het aan te raden handmatig te updaten. Via het Dropbox-icoon > tandwiel > voorkeuren > algemeen is te controleren welke versie momenteel geïnstalleerd is.

Prestatieverbeteringen door Streaming Sync gemeten.

Hoe grote het bestand, hoe meer tijdswinst er te halen valt. Volgens Dropbox kan gerekend worden op 1,25 tot 2 keer zo hoge snelheid. Technische details zijn te vinden op het tech blog van de opslagdienst.

Reageer op artikel:
Dropbox tot 200% sneller na laatste update
Sluiten