Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 juli 2014

Digitale iTunes-kaarten nu ook in Nederland

Enkele dagen geleden dook iTunes Pass op in Japan, deze service maakt fysieke iTunes-kaarten overbodig en verplaatst deze naar Apple’s eigen Passbook-app. Inmiddels is iTunes Pass in meerdere landen beschikbaar, waaronder in Nederland.

Door middel van iTunes Pass kan iedere hoeveelheid iTunes-tegoed gekocht worden. Je maakt zelf een iTunes-kaart aan met het bedrag dat jij nodig hebt, of dat nu 5 euro is voor een game of 200 euro om wat maanden mee vooruit te komen. Vervolgens wordt een iTunes-kaart in Passbook gegenereerd.

Nadat een medewerker van de Apple Store de code op de pass heeft gescand, is het tegoed meteen actief, rest je alleen nog het bedrag te pinnen.

iTunes Pass is via de App Store te activeren.

iTunes Pass gebruiken
Een iTunes Pass aanschaffen kan via de iTunes- of App Store op iOS. Klik onderaan het tabblad uitgelicht op wissel in en daarna op aan de slag. Daarna kan de iTunes Pass toegevoegd worden aan Passbook.

Om de virtuele iTunes-kaart te activeren is een bezoekje aan de Apple Store nodig, in landen als de VS zijn de retail stores van Apple wijdverspreid. Voor Nederlanders is het hopen dat Apple Premium Resellers binnenkort ook kunnen aansluiten op het iTunes Pass-systeem.

(Dank aan OMT-volger @ramonrijsbergen voor de tip)

Reageer op artikel:
Digitale iTunes-kaarten nu ook in Nederland
Sluiten