De iPhone is onweerstaanbaar, volgens Samsung’s laatste commercial

Door: Raymon Mens - 48 reacties

Iedereen heeft wel eens een moment meegemaakt waarop het leegraken van een telefoon slecht uitkwam. Volgens de laatste commercial van Samsung hebben vooral iPhone-gebruikers hier last van. De telefoon zou te snel leeg zijn.

Het gevolg? Een vliegveld gevuld met iPhone-gebruikers die rondom stopcontacten hangen. Het is ook anders uit te leggen: iPhone-bezitters kunnen maar niet stoppen met het gebruiken van hun telefoon, het is een onweerstaanbaar apparaat.

https://www.youtube.com/watch?v=mzMUTrTYD9s

Wat doen bezitters van de Galaxy S5 bij het leegraken van de accu? Powersaving mode inschakelen. Hierbij worden alle ‘smart’ functies uitgeschakeld om accu te besparen. Het scherm wordt zwart-wit en als gebruiker wordt je ‘opgesloten’ in een modus waar je alleen kunt bellen en sms’jes kunt ontvangen. Dat lijkt ons niet zo’n onweerstaanbaar idee.

Reacties

48 reacties
 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Ik heb een Lightning lader aan mijn rolstoel gekoppeld, dus dan heb ik in principe een veel grotere accu capaciteit dan een S5:)

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Met andere woorden: er is vandaag nog niets gebeurt, dus gaan we maar een best handige functie afkraken? Ik heb liever een zwartwit scherm met de mogelijkheid te bellen dan dat mijn telefoon helemaal niets meer doet.

 • Profielfoto
  baziel

  Ze hebben een punt!!
  Battery life is grootste zwakte vd iPhone!

 • Profielfoto
  Afroman

  Handige functie, zie ik graag terug in meerdere telefoons, maar mijn god wat een slechte ver-Amerikaanste reclame zeg.

 • Profielfoto
  Tuvok

  Ik doe met mijn iPhone 5S met de laatste update ruim twee dagen met een volgeladen batterij bij normaal gebruik. Vind ik lang genoeg.

 • Profielfoto
  sunapple

  Eigenlijk gaat het meer om de verwisselbare batterij, maar die hebben de meeste merken al niet meer. Powersaving modus heb ik ook op mijn Lumia, minder extreem maar wel functioneler. De S5 heeft trouwens ook een grotere batterij omdat die telefoon daar meer ruimte voor heeft.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Pluspunten voor de opmerkzaamheid en unieke redeneringen door de redactie. Ik zag de video zojuist al op MacRumors, maar het valt me nu pas op/realiseer nu pas dat heel het vliegveld vol zit met iPhone-gebruikers en maar een paar Samsung’ies.

  However, de functie van Samsung is wel erg praktisch en nuttig, alhoewel deze weinig unieks is. Tenslotte is het een verkapte short-cut knop die alle verbindingen uitschakelt (Bluetooth, 3G, GPS, etc.) en alleen GPRS (bellen/smsen) beschikbaar stelt. Het enige bijzondere erbij komend is dat het scherm in een speciale stand komt voor energiebesparing. Uit eindelijk niet heel bijzonder, maar wel handig.

  Tenslotte: Als je batterij toch bijna dood is, dan maakt 0 minuten (modus aan) of nog maximaal 10 minuten gamen (modus uit) ook weinig meer uit voor de rest van de dag. Dan zou ik graag die paar uur nog de mogelijkheid willen hebben om te bellen.:)

  En second to that, De iPhone heeft in principe een korte batterijduur, maar relatief gezien juist een hoge. Tenslotte zijn al die Galaxies 2maal zo groot en dus een grotere accu, góh, waarom hebben ze toch een betere accuduur. iOS is echter een stuk energie-efficiënte.:)

  Toch leuke commercial.

 • Profielfoto
  sannie

  @waffle Wie kraakt wie nou af. Volgens mij is samsung aan het schoppen. En dan ook nog met zo’n slappe functie. Kom op zeg je scherm naar zwart-wit om batteruj te sparen….Ik heb zelf als test device zo’n 5s gebruikt….de functie is waardeloos en de batterij van het toestel nog slechter. Batterij is altijd een issue Is het niet van de telefoon dan wel van de auto…..het moet alleemal steeds sneller, langer, mooier en dat kost stroom.

  De verwisselbare batterij ismaar voor een zeer kleine doelgroep relevant. Ik heb jareneen toestel gehad waarbij dat kon en het ooit bij een aoude nokia gebruikt….maar dat wasin het begin van het telefoon tijdperk.

  Samsung overdrijft natuurlijk lekker. In de praktijk zie ik vaker de samsungs en nokia’s aan een draadje liggen dan de iphones. Ik laad mijn iphone zelf alleen op als ik van huis naar werk rijd en omgekeerd. Dat is voor mij ruim voldoende om de dag/nacht door te komen.

 • Profielfoto
  joostvg

  Bijzonder.. Ik heb met mijn iPhone 5 geen enkele klacht over de accuduur, terwijl de mensen in mijn omgeving met een Samsung hier wél klachten over hebben en/of een extra accu met zich meeslepen voor als de Samsung na een halve dag weer leeg is.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  De batterij mag inderdaad langer meegaan. Vier dagen zou een verademing zijn en het zou een sterk verkoopsargument zijn voor de iPhone.
  Maar ondertussen zie ik toch voornamelijk niet-iPhones de hele tijd aan de lader hangen.

 • Profielfoto
  RoBu60

  Voor een lange vlucht laad ik zowel mijn iPhone als iPad volledig op.
  Kan ik onderweg mijn eigen films, muziek enz. gebruiken.
  Overigens hangen er net zoveel Samsung’s aan het stopcontact op welke luchthaven je ook komt.

 • Profielfoto
  seek

  Toch jammer dat men (inclusief Apple) focust op dunner en niet op langer.

 • Profielfoto
  MattNick

  Ach ach. Liever 10 uur op iOS dan 12 uur op Android;-)

 • Profielfoto
  Steventje

  Fijn zo’n achterkantje van plastic! Wel gaaf dat ze ook een witte een zwarte en een goude s5 model hebben:P

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @blackvibes: Reageer dan gewoon niet, energie zuiniger en niet uniek.

  Op de nieuwe Samsung heb je twee modi van power saving, normaal en ultra (laatste genoemd in het filmpje). Ultra Power Saving modus zet naast het uitschakelen van de smart functies en onnodige hardware ook het scherm in monochrome modus en alle apps worden uitgeschakeld.

  Zoals op iOS energie vretende apps lekker in de achtergrond blijven draaien, zet de Ultra Power Savings mode deze uit. Iets dat in iOS 8 één van de nieuwe functies moet worden volgens Apple. Misschien dan toch nog een langere batterijduur met iOS 8? Ik kijk er in ieder geval naar uit. iOS 7 op een iPhone 5 is gewoon qua energie een regelrechte ramp, de rest in iOS 7 is natuurlijk superieur ;-).

 • Profielfoto
  FilX

  Tja, stel je nou toch eens voor je even een uurtje of wat niet bereikbaar bent…

  Lekker met z’n allen aan het digitale en aan het energie infuus…

  Think different !!

  Naw, das nie goed voor je rep op facebook, twitter, instagram…

  Think narrow minded !

  Yeah baby !

  :|

 • Profielfoto
  unclesaint

  Ik vond het eigenlijk best een grappig filmpje. Lekker luchtig!

  Beetje humor mag best toch… en op zich is dit een een leuk plaagstootje van Samsung. Ze overschrijden verder geen grenzen.

 • Profielfoto
  ICell

  Een beetje relativering mag ook he!
  Kinderachtige reactie van de redactie van OMT. In plaats van bitch-fighten, met nota bene waardeloze argumenten ook nog… Dus redactie: ga niet krampachtig de samsung lopen afzeiken(want dat weten we nu wel) en wees eens ruiterlijk. Je kunt ook zeggen Thumbs up! voor de grappige reclame.
  Samsung doet dat op een ludieke manier, wie dat niet kan waarderen, die moet zich afvragen in hoeverre zijn humor toereikend is… En gezien de reacties hier hebben ze wel een punt…

 • Profielfoto
  poing

  Ach het zijn maar telefoons.

 • Profielfoto
  Krulloz

  Goh zou flauw maarja verwacht niet anders van die rare koreanen he:P Mijn iPhone 5 gaat nog met gemak een hele dag mee maar een verbetering van de batterij in de nieuwe iPhone zou wel erg vet zijn, en ja wie de bal kaatst kan de bal terugverwachten:P

 • Profielfoto
  SunKeeper

  En die iPhone gebruikers maar slepen met een extra adapter. Enige waar die voor uit de tas komt is om er een micro-USB-kabel in te stoppen om een Galaxy/Windows Phone mee op te laden.:evil::lol:

 • Profielfoto
  Christoph

  Ik snap de ophef niet zo goed. Ik ben heavy user en kan met de iPhone 5 anderhalve dag werken. Als ik dan toch al op een vliegveld sta of op pad ben, heb ik meestal een tas bij me en dus altijd een power pack. Hiermee kan ik met gemak 10x mijn iPhone opladen…. En het ding past in mijn achter zak als het moet.
  Overigens Samsung gebruikers gebruiken heel veel een power pack althans in mijn omgeving…
  Verder vindt ik het een creatief filmpje!

 • Profielfoto
  ---

  Een beetje relativering mag ook he!
  Kinderachtige reactie van de redactie van OMT. In plaats van bitch-fighten, met nota bene waardeloze argumenten ook nog… Dus redactie: ga niet krampachtig de samsung lopen afzeiken(want dat weten we nu wel) en wees eens ruiterlijk. Je kunt ook zeggen Thumbs up! voor de grappige reclame.
  Samsung doet dat op een ludieke manier, wie dat niet kan waarderen, die moet zich afvragen in hoeverre zijn humor toereikend is… En gezien de reacties hier hebben ze wel een punt…

  Ach, alles wat Raymond schrijft moet je niet te serieus nemen. Die gast kan net zo goed voor de Telegraaf schrijven. En als je het niet met hem eens bent, word je reactie doodleuk verwijderd. We weten allemaal dat het een Apple fansite is. Maar dat hoeft niet te betekenen dat Apple niets fout kan doen. ‘iPhone is onweerstaanbaar’ brrrr.
  Doe er nou eens een keer wat aan je schrijven.

 • Profielfoto
  ro_me

  Handige functie idd. Nieuwe HTC One heeft het ook. Toch beter over nagedacht als bij Apple. Al denk ik dat Apple dit wel zal kopiëren voor in iOS 8 of later.

 • Profielfoto
  nervus

  … Mijn iPhone 5 gaat nog met gemak een hele dag mee maar een verbetering van de batterij in de nieuwe iPhone zou wel erg vet zijn, en ja wie de bal kaatst kan de bal terugverwachten:P

  Tja mijn Nokia 6310i doet het maar 10-11 dagen op één acculading met als extra “features” het ontbreken van afleidende YouTube-filmpjes, tweets enz. enz. :lol:

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik heb een Lightning lader aan mijn rolstoel gekoppeld, dus dan heb ik in principe een veel grotere accu capaciteit dan een S5:)

  LOL! Da’s wel handig, je lader aan je rolstoel, of niet? Ik zou ‘m aan m’n scooter kunnen hangen, maar met ’n handbewogen rolstoel schiet het niet echt op…

  @nervus: inderdaad heheh…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Mijn iPhone 5S gaat tussen 12 en 26 uur mee met 1x laden. 12 uur bij vrijwel continue zwaar gebruik van locatiegebruikende apps en Facebook. (Vooral Facebook gebruikt erg veel batterij).
  Als ik ‘m minder gebruik, alleen af en toe bellen, paar keer bellen op een dag en whatsappen, paar keer internet gebruiken, gebruikt hij maar 1% per uur…!
  Dus na 8 uur op pad staat hij nog op 92%.
  Maar meestal gebruik ik hem 100x op een dag voor van alles en nog wat, maar dan nog gaat hij de hele dag mee. Dus niet meer zeuren over batterijverbruik bij iPhone. Ik denk dat het komt door tweede (bewegings) chip, die constateert als je niet onderweg bent en dan minder contact laat zoeken met zendmasten. Verder laat ik niet continue alles pushen, alleen heel belangrijk nieuws. Email ophalen bij openen. Dan ga je het ook lezen namelijk.

 • Profielfoto
  Willem-Jan

  Het grote voordeel van een verwisselbare accu is dat je hem eruit kan halen als de telefoon is vastgelopen. Ik zie een vriend dit geregeld doen….

 • Profielfoto
  sedikit

  Ach, daar gaan we weer…..

 • Profielfoto
  flappah

  Verwisselbare accu?? Waarvoor als een externe batterij ook voldoende is om je iPhone weer op te laden.
  @ro_me, iets vergelijkbaars zit er ook in iOS. Je kunt simpelweg zenders uit gaan zetten. Als je het vermoeden hebt dat je batterij het niet al te lang volhoudt zet je bluetooth/wifi etc uit. Bespaart allang power. Wat Apple waarschijnlijk met iOS8 gaat doen, is dit proces elegant maken zodat het besturingssysteem dit zelf detecteert en uitvoert.
  @Willem-Jan, dit is toch echt van vroeger. Voor een echte reset moet je toch niet hoeven te vertrouwen op het feit dat je batterij eruit kunt rippen. Gewoon een toetsencombinatie die hardwarematige reset uitvoert moet voldoende zijn. En dat kan dus ook op de iPhone.
  @SunKeeper, euh .. waarom zou ik een adapter meezeulen als een USB/Lightning kabel hetzelfde doet als jouw micro-USB kabel?? Klinkt alsof je nog nooit serieus naar een iPhone gekeken hebt.
  Wat doen al die droidies trouwens op een Apple website? Spammen??

 • Profielfoto
  jackybe67

  Erwin,

  Samsung en humor gaan echt niet samen. Leuk geprobeerd.

 • Profielfoto
  w1mster

  Van omdenken is nog nooit iemand slechter geworden…

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Ach, laat ook maar

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Doe er nou eens een keer wat aan je schrijven.

  Nou, dát is een mooie zin om iemand mee op zijn vingers te tikken over zijn schrijfwijze.:wink:

 • Profielfoto
  rdesign

  Ah, staat ook al een artikel over op Nu.nl, uiteraard geschreven door onze grote vriend Colin van Hoek, a.k.a. Hitler II.

 • Profielfoto
  ---

  Doe er nou eens een keer wat aan je schrijven.

  Nou, dát is een mooie zin om iemand mee op zijn vingers te tikken over zijn schrijfwijze.:wink:

  Maar ik ben hier ook niet de cheesy tekstjes schrijver. Ieder zijn vak lijkt me?

 • Profielfoto
  thebest07111

  Wat hier wordt geschreven moet je duidelijk met een korreltje zout nemen.

  Als je ultra power saving mode inschakeld kan je niet alleen bellen. en smsen. Je kan ook apps toevoegen die je vaak gebruikt zoals facebook whatsapp.

  Dus helemaal nutteloos is die powersaving niet

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Nu ben je ineens al een vakman als je een zin kan schrijven.

 • Profielfoto
  Imade

  Deze site lijkt de Telegraaf wel… zei kunnen ook niet tegen de waarheid.
  Het feit blijft dat de accu een gevoelig onderdeel is.
  Bij android toestellen kan je vaak de accu vervangen en dat is als je lange reizen maakt knap handig.
  Ik moet als ik hele dag op stap ga 2 telefoons meenemen om bereikbaar te blijven.
  Daarnaast blijven apps bij iOS in de achtergrond gewoon stroom vreten.
  Dit is een echte tienpunter van Samsung.

 • Profielfoto
  ---

  Nu ben je ineens al een vakman als je een zin kan schrijven.

  Zo’n opmerking kon ik natuurlijk verwachten. Maar hij is hier toch redacteur. Dit is zijn ‘vak’. Correct me if im wrong..

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Dat is ook waar.

 • Profielfoto
  jelle jelle

  Ik stoor me ook erg aan de kortzichtigheid van sommige artikelen op deze site.

  Overigens ben ik best tevreden met de batterij van mijn iPhone 5. Ik maak vaak dagen van 9 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s nachts. Dit houdt hij vaak net vol.
  Dat betekent echter niet dat er verbetering mogelijk is.

 • Profielfoto
  flyinghigh

  Wel leuk de KLM machine in de achtergrond! Of ben ik de enige die dit opmerkt!

  Een extra externe batterij lost je probleem op. Tegenwoordig voor een prikkie te koop.

  Of vlieg gewoon business-class. Opladen tijdens de vlucht. Probleem opgelost.

 • Profielfoto
  klaasb

  Accu duur is een bron van ergernis … ik sleep ook altijd een usb kabel met adapter mee. Gebruik op lange vluchten mijn laptop als externe batterij voor mijn iphone.
  En juist op lange vluchten speel je graag spelletjes om de verveling te verdrijven, je accu zie je dan gewoon leeglopen. Verwisselbare accu is dan natuurlijk leuk, maar loop je met drie of vier accu’s op zak … zucht

  Liever de volgende iphone een paar millimeter dikker en die millimeters gebruik voor extra batterij. De iphone5 is dun zat.

 • Profielfoto
  recoiller

  Betterijduur mag zeker langer. Zal op de grotere iphone 6 ook wel komen. Bij de laptops doet Apple het op dit punt juist beter dan de meeste concurrentie.

  Zelf heb ik overal adapters liggen en kan in de auto laden. Heb nog nooit zonder stroom gezeten. Mocht dat wel voor komen dan kun je een juicepack kopen of een andere oplossing om bij te laden. Dat kost bijna niets en is minder lastig dan een batterij wisselen.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Maar maar maar op het vliegveld gebruik je toch per definitie de vliegtuigmodus? Of heb ik iets gemist?;-)

 • Profielfoto
  ajseesink

  Moet je je Facebook + Messenger, en whatsapp eens uitschakelen of zelfs verwijderen. Let maar eens hoeveel extra accuduur je dat oplevert.

 • Profielfoto
  jeffreyk22

  Dit is zo dom, velen zeiken samsung af vanwege deze reclame. Waarschijnlijk omdat jullie hem zo offensief vinden naar apple terwijl apple exact het zelfde doet naar samsung, dit gaat over en weer. Als je even op de site van samsung zou kijken, zou het je opvallen dat als de accu van de s5 in de normale stand nog rond de 15 procent vol zit, je er nog zo lang mee kan doen alsof hij voor rond de 50 procent vol zit. Dit is dus gren 2 uurtjes mensen. Verder is de s5 wel mooi waterdicht, heeft een veel groter scherm wat uitermate handig is en mensen, hij gaat veel minder snel stuk.