Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 8 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Binnenkort Apple Maps in je browser?

Apple Maps is een gevoelig onderwerp. Twee jaar geleden ruilde Apple met de komst van iOS 6 Google in als kaartenleverancier voor de iPhone. De respons was echter niet overweldigend positief en Tim Cook moest zelfs op zijn knietjes. Maar verbeteringen worden nu dagelijks doorgevoerd om de kwaliteit van Google Maps te vergeten.

Het lijkt er nu zelfs op dat Apple overtuigd is van haar kaarten. In de webapp ‘Zoek mijn iPhone’ op iCloud.com vervangt Apple langzaamaan de kaarten van Google door haar eigen kaarten. Tot nu toe werden deze kaarten alleen getoond binnen apps op iOS en de Maps app op OS X. Bij de credits wordt TomTom met name genoemd en een hele trits andere kaarten- en dataleveranciers. Iedereen, behalve Google.

Betekent dit dat we binnenkort de bookmark maps.google.com kunnen vervangen door maps.apple.com? Of zijn ‘streetview’ en de ‘points of interest’ van Google Maps nog steeds onovertroffen?

Wil je zelf kijken hoe de kaarten ogen in je browser? Ga dan naar beta.icloud.com en bekijk ze in de webapp ‘Zoek mijn iPhone’. Op dit moment laden de kaarten erg traag.

‘Zoek mijn iPhone’ met de kaarten van Google Maps
‘Zoek mijn iPhone’ met de kaarten van Apple

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkort Apple Maps in je browser?
Sluiten