Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Bankieren met je vingerafdruk en Touch ID

Sinds vorig jaar is de iPhone uitgerust met een vingerafdrukscanner. In eerste instantie kon Touch ID alleen gebruikt kan worden voor het ontgrendelen van de telefoon en voor iTunes-aankopen. In iOS 8 kunnen ook andere apps gebruik maken van de vingerafdruk.

Omdat een vingerafdruk erg persoonlijk is, kan deze een prima vervanger zijn van een pincode. Geen random readers of sms met een TAN code meer nodig. De toekomst van mobiel betalen en bankieren op iOS wordt nu uitgevonden. Niet door Nederlandse banken, maar door Bitcoin-pioniers.

Ontwikkelaars van Chain.com hebben een app gemaakt die het mogelijk maakt om Bitcoin-betalingen door middel van een vingerafdruk op de Touch ID-sensor te verzenden en ontvangen. Er wordt gebruik gemaakt van iCloud Keychain, waarin een sleutel wordt gezet die alleen met een vingerafdruk door de app uitgelezen kan worden.

http://www.youtube.com/watch?v=DcdThwai2V0

Het decentrale karakter van Bitcoin maakt het makkelijk om nieuwe technologieën snel toe te passen. Waarschijnlijk duurt het nog even voordat banken Touch ID gaan integreren in hun apps. Aan de Chain-app zal het niet liggen, deze is open source en alle code is te vinden op Github. Hierdoor kunnen andere ontwikkelaars het kunstje simpelweg afkijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bankieren met je vingerafdruk en Touch ID
Sluiten