Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Audi wedt op CarPlay en Android Auto

Eerder dit jaar kondigde Apple CarPlay aan, een systeem waarmee autofabrikanten iOS kunnen integreren in voertuigen. CarPlay brengt onder andere iOS Maps, berichten, muziek en Siri naar het dashboard. Ook Audi gaat CarPlay in nieuwe modellen integreren.

De Duitse autofabrikant laat in een persbericht weten een aantal nieuwe modellen met CarPlay uit te rusten, deze staan vanaf 2015 in Nederlandse showrooms. Naast de standaard bediening door middel van Siri en knoppen, voegt Audi in plaats van een touchscreen zijn eigen MMI touchpad toe.

https://www.youtube.com/watch?v=vHAba23lg1o

Bij de presentatie van CarPlay tijdens de AutoSalon in Genève ontbrak de naam van Audi als een van de partners. Ferrari, Hyundai, Mercedes-Benz, Honda en Volvo brengen dit jaar al auto’s met CarPlay op de markt. Andere bedrijven als BMW, Ford en Toyota hebben nog niet bekend gemaakt wanneer de eerste CarPlay-auto’s van de band rollen.

Naast Apple’s Carplay gaat Audi net als veel andere autofabrikanten ook in zee met Google voor Android Auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Audi wedt op CarPlay en Android Auto
Sluiten