Audi wedt op CarPlay en Android Auto

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Eerder dit jaar kondigde Apple CarPlay aan, een systeem waarmee autofabrikanten iOS kunnen integreren in voertuigen. CarPlay brengt onder andere iOS Maps, berichten, muziek en Siri naar het dashboard. Ook Audi gaat CarPlay in nieuwe modellen integreren.

De Duitse autofabrikant laat in een persbericht weten een aantal nieuwe modellen met CarPlay uit te rusten, deze staan vanaf 2015 in Nederlandse showrooms. Naast de standaard bediening door middel van Siri en knoppen, voegt Audi in plaats van een touchscreen zijn eigen MMI touchpad toe.

Bij de presentatie van CarPlay tijdens de AutoSalon in Genève ontbrak de naam van Audi als een van de partners. Ferrari, Hyundai, Mercedes-Benz, Honda en Volvo brengen dit jaar al auto’s met CarPlay op de markt. Andere bedrijven als BMW, Ford en Toyota hebben nog niet bekend gemaakt wanneer de eerste CarPlay-auto’s van de band rollen.

Naast Apple’s Carplay gaat Audi net als veel andere autofabrikanten ook in zee met Google voor Android Auto.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Als ik het goed begrepen heb is het zelfs zo netjes opgelost dat je in de auto kan kiezen voor zowel Carplay als Google Car. Het ligt aan jou en je telefoon welke van de twee je kan gebruiken. De voorbereiding is voor alle twee (en straks met MS in the car drie) aanwezig.

  Je hebt dus geen nieuwe audi nodig mocht je ooit om welke reden dan ook van telefoon platform willen wisselen. (Ander merk telefoon van de zaak. Nieuwsgierigheid of nieuwe voorkeur) als je ooit van telefoon platform overstapt kan je gewoon verder.

 • Profielfoto
  sunapple

  Stel je toch voor dat je per sé een Audi wil, maar dat je een 3rd party kit nodig hebt om jouw telefoon die een ander OS heeft aan te sluiten.. Gewoon ondersteuning voor alle systemen is zoals het eigenlijk hoort.

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Misschien een beetje gekke vraag maar op apple’s site staat dat citroen de DS lijn ook ondersteuning bied voor iOS in the car, mijn ouders hebben een DS 5 van ongeveer 2 jaar oud. Is het mogelijk om d.m.v een bepaalde software update iOS in the car te laten draaien in de auto?

 • Profielfoto
  Afroman

  Nee, zul je het hele systeem voor moeten verbouwen of een nieuwe auto kopen. De huidige EN vorige DS-lijn is daar niet voor ontworpen.

 • Profielfoto
  djneo

  Dit is toch best wel logisch, er zit geen apple of google code in de auto. nee, het is gewoon een scherm mirroring techniek

 • Profielfoto
  Ree

  @djneo; als er geen apple of google in de auto zou zitten zou het niet nodig zijn en kan ik dus nu al in mijn Toyotaatje carplay gebruiken ….

  Nee dus.

  Er zit wel degelijk Apple en/of Google in die auto’s, te weten, de CarPlay en/of Android Auto software. Zonder die software werkt het niet.