Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 juli 2014

Arbeidsinspectie eist snelle verbetering bij iPhone-reparateur Pegatron

Enkele weken geleden kwam iPhone-reparateur Pegatron Breda in opspraak door de haast Chinese arbeidsomstandigheden waarin het bedrijf medewerkers liet werken. Medewerkers vielen flauw van de hitte in de bedrijfshal en moesten verplicht overwerken.

Nadat berichten over moderne slavernij bij het van oorsprong Taiwanese bedrijf in de media verschenen, startte de arbeidsinspectie een onderzoek. Er weren diverse overtredingen geconstateerd. Pegatron krijgt nu drie maanden de tijd om de werkomstandigheden te verbeteren. Zo meldt Omroep Brabant.

Tijdens de inspectie werden veel klachten van medewerkers bevestigd; De temperatuur was te hoog, er was te weinig frisse lucht, een te hoge luchtvochtigheid en de werkplekken voldeden niet aan de wettelijke eisen. Uiterlijk half oktober moet Pegatron dit alles hebben opgelost. Er is geen boete uitgedeeld

Pegatron is een van Apple’s vaste leveranciers met fabrieken in Azië. In Breda worden iPhone-reparaties voor Europa, het Midden-Oosten en Azië uitgevoerd. De meeste van de 500 werknemers zijn uitzendkrachten.

Reageer op artikel:
Arbeidsinspectie eist snelle verbetering bij iPhone-reparateur Pegatron
Sluiten