Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 juli 2014

Apple’s nieuwe CDN versnelt iCloud, downloads en software-updates

Bij het downloaden van apps, uitvoeren van software-updates of gebruik maken van iCloud maakt een Mac of iPhone verbinding met een server van Apple. Om te zorgen dat dit wereldwijd snel gaat, wordt gebruik gemaakt van een Content Delivery Network (CDN).

Zo’n netwerk zorgt ervoor dat gebruikers een kopie van een app of download van een snelle server dichtbij hun fysieke locatie kunnen downloaden. Voorheen schakelde Apple hier externe partijen voor in, maar volgens Dan Rayburn van Streaming Media.com is het eigen CDN van de iPhone-maker inmiddels online en wordt het gefaseerd in gebruik genomen.

Volgens Rayburn heeft Apple ruim 100 miljoen dollar in het CDN geïnvesteerd. Hierdoor beschikt het over tien keer meer capaciteit om apps, updates, downloads en iCloud naar eindgebruikers te transporteren. Er zijn directe verbindingen met grote providers, waardoor de content zonder omwegen afgeleverd kan worden.

Het is nog niet duidelijk welke diensten al over zijn naar Apple’s eigen CDN. Later dit jaar worden iOS 8 en OS X 10.10 Yosemite verwacht. Apple kan zijn eigen CDN niet alleen inzetten voor snellere downloads van deze nieuwe versies, maar ook om nieuwe diensten als iCloud Drive en iCloud Photo Library van optimale snelheid te voorzien.

Niet alleen updates worden sneller dankzij het CDN.
Reageer op artikel:
Apple’s nieuwe CDN versnelt iCloud, downloads en software-updates
Sluiten