Apple Store Den Haag opent 14 augustus

23 reacties

November 2012 verscheen op OMT het eerste gerucht over een Apple Store in Den Haag. Een slordige 20 maanden later is het officieel. De Apple Store in de Haagse Passage opent op donderdag 14 augustus de deuren. Dit blijkt uit een gemeentelijke vergunning.

iPhoneclub ontdekte de vergunning op de website van de gemeente Den Haag. Het betreft een evenementenvergunning met de beschrijving: Opening Applestore op 14 augustus 2014. Een opmerkelijke datum voor het evenement. De winkels in Amsterdam en Haarlem werden beiden op een zaterdag geopend. Mogelijk wijkt Apple hier van af omdat 14 augustus in de zomervakantie valt. 

De aankondiging is gepubliceerd op de website van de gemeente Den Haag
De aankondiging is gepubliceerd op de website van de gemeente Den Haag

De datum is nog niet te vinden op de website van Apple zelf. Maar samen met de eerdere geruchten over een opening in augustus, is nu alle twijfel weggenomen. Deze zomer kan er lekker gewinkeld worden in de Haagse Apple Store. Dat niet alleen, met de komst van de nieuwe winkel wordt Den Haag een echt Apple shopwalhalla.

Of de rij korter zal zijn vanwege de vakantie en de doordeweekse dag, moeten we nog afwachten. OMT zal in ieder geval verslag doen van de opening. Kom jij een t-shirt scoren in de Haagse Passage?

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Xcode

  Goed nieuws! Volgende in Groningen?

 • Profielfoto
  Bman

  Ja, haha Xcode, wat denk je zelf. Hopen dat we überhaupt nog een Apple Store op korte termijn in Nederland zien verschijnen. En dan natuurlijk niet in Groningen, maar in Rotterdam of Utrecht. Steden die meetellen. Waarom zou Apple buiten de randstad winkels openen? Het geld zit immers in de Randstad. Ze zijn daar bij Apple echt niet gek.

 • Profielfoto
  ---

  @Bman omdat daar alle studenten zitten? En volgens mij is dat de doelgroep van Apple?

 • Profielfoto
  fenkikon

  @MartijnH Ze kijken echt niet alleen naar de studenten. Buiten dat reizen studenten veelal gratis en zonder problemen richting Amsterdam als ze al direct bij Apple willen kopen. En iets met studentenkorting kopen wordt toch vaker online gedaan of telefonisch.

 • Profielfoto
  Bman

  Martijnvanderhorst; de primaire doelgroep van Apple is de hogere middenklasse met een boven modaal inkomen en een hoge opleiding. De studenten zijn hun secundaire doelgroep (de toekomstige primaire doelgroep). Bovendien wonen er in Rotterdam, Utrecht en de randstad in het algemeen, meer hoger opgeleiden met kapitaal en ook nog meer studenten. Verder hecht Apple veel waarde aan imago en willen ze zich alleen in de premium steden vestigen.

 • Profielfoto
  TomBD

  Martijnvanderhorst; de primaire doelgroep van Apple is de hogere middenklasse met een boven modaal inkomen en een hoge opleiding. De studenten zijn hun secundaire doelgroep (de toekomstige primaire doelgroep). Bovendien wonen er in Rotterdam, Utrecht en de randstad in het algemeen, meer hoger opgeleiden met kapitaal en ook nog meer studenten. Verder hecht Apple veel waarde aan imago en willen ze zich alleen in de premium steden vestigen.

  Nou, ik val toch niet onder de primaire of secundaire doelgroep, hoor. Ben gewoon een scholier die net het VO heeft afgerond (op één van laagste niveau’s ook nog eens) en toch ben ik een fervent Apple-gebruiker. En ik zie in mijn omgeving genoeg van ‘dezelfde soort mensen’.

  Domme conclusie die je trekt.

 • Profielfoto
  knekkie

  Rotterdam en Utrecht lijkt misschien logisch maar strategisch zijn dit denk ik niet beste steden. Misschien later als er een bredere dekking is door de rest van het land.

  Je bent namelijk vanuit Utrecht en Rotterdam binnen een uur bij een Apple store in Haarlem Den Haag of Amsterdam als je de trein pakt. Dus ik zou dan eerder een store verwachten aan de andere kant van het land. Arnhem bijvoorbeeld. Dicht bij Duitsland waar ook nog niet veel Apple stores zijn zonder het halve land door te moeten.

  Ook als het geen Arnhem gaat worden zijn er andere strategische plaatsen te bedenken om een 4e store te openen. Plaatsen die logischer zijn dan Rotterdam of Utrecht.

 • Profielfoto
  Xcode

  @Bman
  Met zo’n beperkte blik op de wereld doe je jezelf enorm tekort. Groningen zou een prima plek zijn, ook makkelijk bereikbaar vanuit Friesland en Drenthe. Het is maar net hoe groots je de store maakt. Zo groot als in Amsterdam is inderdaad wat overdreven, maar de store in Haarlem is een prima voorbeeld.

  @knekkie
  Arnhem zou ook een geschikte plek zijn.

 • Profielfoto
  Bman

  Jullie laten je emoties een te grote rol spelen. Net alsof de afdeling sales van Apple hier niet over na heeft gedacht. Dat argument van reistijd is onjuist, omdat er toch al in elke stad een reseller zit. Maar we zullen zien wie het bij het rechte eind heeft.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Prima dag. We moeten toch voor 15 augustus terug zijn van vakantie.
  Mooi gepland dus.:)

 • Profielfoto
  ---

  @Bman in je reactie zit wel degelijk een kern van waarheid, maar alsnog denk ik dat je een stad als Groningen onderschat. Qua logica geef ik je gelijk. Rotterdam / Utrecht zou een logischere plek zijn inderdaad.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Groningen zou natuurlijk een Excellent Choice zijn, maar het is voor randstedelingen altijd maar moeilijk te bevatten, dat er ook nog een heel bruisend, welvarend, cultureel en mooi stukje NL is buiten de rokerige randstad.

  Daarnaast: Die AppleStore in de Passage is natuurlijk fantastisch, maar als je daar dan straks toch bent, neem eens een kijkje in die prachtige winkel van P.W. Akkerman (Vulpennen) … Ik kom er liever dan in een AppleStore!

 • Profielfoto
  Olafnl

  Het is, door de zwarte bekisting rond het pand absoluut onmogelijk om de voortgang te volgen, maar de serene rust waarin het pand wordt verbouwd is opmerkelijk. Of gebeurt er niets en houden twee partijen elkaar in een pat-stelling waarbij de ondernemers die wel hun zaak trachten te runnen in de ooit zo prestigieuze passage hiervan de dupe worden? Wel of geen Apple winkel, hoe lang tolereren we die foeilelijke bouwomheining nog op die plaats?

 • Profielfoto
  maconly

  mooie winkels maar ik ga liever naar dixons heb je meer garantie.

 • Profielfoto
  Needler

  Succes met je Dixons. Die bestaat binnenkort niet meer. En terecht. Wat een vage winkel is dat.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …hoe lang tolereren we die foeilelijke bouwomheining nog op die plaats?

  .
  Tot 13 augustus?:)

 • Profielfoto
  Afroman

  Groningen zou natuurlijk een Excellent Choice zijn, maar het is voor randstedelingen altijd maar moeilijk te bevatten, dat er ook nog een heel bruisend, welvarend, cultureel en mooi stukje NL is buiten de rokerige randstad.

  Dat zegt iedereen die nooit in de randstad komt.

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  Er is dus gekozen voor een dag met een koopavond.

 • Profielfoto
  SvS

  Succes met je Dixons. Die bestaat binnenkort niet meer. En terecht. Wat een vage winkel is dat.

  Bron?

 • Profielfoto
  jelle jelle

  Als het over reistijd gaat vraag ik me ook heel sterk af waarom Haarlem dan een apple store heeft? Mooie stad, dat zeker, maar je zit ook zo in Amsterdam.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Groningen zou natuurlijk een Excellent Choice zijn, maar het is voor randstedelingen altijd maar moeilijk te bevatten, dat er ook nog een heel bruisend, welvarend, cultureel en mooi stukje NL is buiten de rokerige randstad.

  Dat zegt iedereen die nooit in de randstad komt.

  Haha wat een onzin. Ik woon in de Randstad; dus jouw stelling raakt kant noch wal. Next.

 • Profielfoto
  Olafnl

  Tot 13 augustus? /quote]

  Beste KarelWillem, we spreken elkaar 15 augustus weer, als het volgende geruchtenbalonnetje is doorgeprikt. Voor een Apple Store die over een maand zijn deuren moet openen is het nog verdacht stil.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Eerst zien, dan geloven i.d.d.
  .
  Maar er zal toch niet helemaal voor niets een vergunning voor een evenement met de naam “Opening Applestore …” zijn aangevraagd.
  .
  Zat ik net te denken; 14 augustus, mmm, was er dan niet wat?
  I.d.d. er was wat: mijn jongste zoon wordt dan 13 jaar.:)
  Leuke verjaardag in de rij voor de Apple Store dus?