Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 13 juli 2014

Apple-ontwikkelaars bloggen over Swift

Apple wil het zo makkelijk mogelijk te maken voor ontwikkelaars om de nieuwe programmeertaal Swift in de vingers te krijgen. Naast een gratis Swift iBook, de Xcode 6 beta en alle documentatie die daarbij hoort zijn ze daarom een blog gestart.

Op het blog gaan de makers van Swift een kijkje achter de schermen van Swift geven. Je leest er het laatste nieuws en je krijgt tips die de overstap naar Swift moeten vereenvoudigen.

Het is niet de eerste keer dat Apple blogt over ontwikkelzaken, want voor Webkit, de motor van Safari, hadden ze jaren geleden al iets vergelijkbaars genaamd Surfin’ Safari, met het verschil dat Webkit een min of meer open source-product is.

De openheid rond Swift lijkt te passen in een nieuwe meer transparante koers die door Tim Cook is ingezet. Zo geeft Cook meer speeches en interviews, is de NDA voor iOS 8 en OS X Yosemite versoepeld, waardoor iedereen nu de video’s van WWDC kan bekijken en liep Apple afgelopen week mee met de Pride in San Francisco.

Reageer op artikel:
Apple-ontwikkelaars bloggen over Swift
Sluiten