‘Apple koopt praatradio-app Swell’

Aanbevelingen lijken voor Apple een steeds belangrijkere rol te gaan spelen. Op basis van eerder geluisterde, gelezen of gekeken content is het makkelijk nieuwe content te ontdekken die waarschijnlijk net zo interessant is. Hiervoor is slimme technologie nodig.

Apple is bezig met het kopen van bedrijven die over deze technologie beschikken. Gisteren werd Booklamp overgenomen, dat boeken kan analyseren. Vandaag is bekend geworden dat Apple op het punt staat radio-app Swell over te nemen. Deze app maakt op basis van de voorkeur van de gebruiker een persoonlijke playlist met radioshows en podcasts.

Na de boeken lijkt het nu de beurt aan audio. De technologie van Swell kan prima voor iTunes Radio of de Podcasts-app gebruikt worden. Apple’s podcasts-app heeft geheel geen aanbevelingen en of de genius-aanbevelingen van iTunes echt zo genius zijn is een punt van discussie.

Interface van de Swell-app.

Met de overname zou ongeveer 30 miljoen dollar zijn gemoeid, er is nog geen officiële bevestiging binnen. Wie nog nooit van de Swell-app heeft gehoord hoeft zich niet te schamen, de app richt zich volledig op de Verenigde Staten en bevat vooral talkshows van de grote nieuwsnetwerken en onafhankelijke producers uit dat land.

Met Beats voor het aanbevelen van muziek, Booklamp voor het aanbevelen van e-books en Swell voor het aanbevelen van podcasts en talkshows lijkt Apple zich verzekerd te hebben van genoeg diensten en data voor betere aanbevelingen. Waarschijnlijk gaan we de eerste effecten hiervan terugzien in een nieuwe versie van iOS of iTunes.

Reageer op artikel:
‘Apple koopt praatradio-app Swell’
Sluiten