Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 7 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Apple kiest voor dun ten koste van accu’

Wat is belangrijker: Een nog dunnere iPhone of meer accuduur? Als Apple die vraag zou moeten beantwoorden, is het antwoord waarschijnlijk dat het dunner maken van de iPhone meer prioriteit heeft dan deze voorzien van een grotere accu met meer capaciteit.

Er zijn mogelijke specificaties van de accu van de iPhone 6 in Chinese media opgedoken. Daaruit blijkt dat de accucapaciteit beperkt is toegenomen, terwijl een 4,7-inch wel plaats voor een grotere accu biedt. Volgens de Chinese berichten krijgt de iPhone 6 een accu met 1800 mAh capaciteit, de iPhone 5s en 5c hebben een accucapaciteit van 1570 mAh.

De 5,5-inch iPhone 6 zou volgens dezelfde bronnen voorzien worden van een accu met een capaciteit van 2,500 mAh. Dit zou inhouden dat de accuduur van zowel de 4,7- als 5,5-inch iPhone 6 niet beter of slechter wordt dan die van de iPhone 5s of 5c. Het grotere scherm waarmee de iPhone naar verluidt komt, heeft immers ook meer stroom nodig.

Is accuduur de prijs die voor dun betaald moet worden?

Ter vergelijking: De accu van de LG G3, een Android-toestel van 5,5-inch, heeft een capaciteit van 3000 mAh. De Samsung Galaxy Note 3 is 5,7-inch groot en heeft een accu van maar liefst 3,200 mAh. Uiteraard kunnen de zuinige processors en software van Apple helpen om de accuduur op peil te houden, maar meer capaciteit is zelden een overbodige luxe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple kiest voor dun ten koste van accu’
Sluiten