Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 juli 2014

Apple heeft grote plannen met Nederlandse zorgsector

Dat Apple grote plannen heeft met health en fitness is door de aankondiging van HealthKit en de vele iWatch-geruchten wel duidelijk. Dit is vooral voor persoonlijk gebruik, maar ook de professionele zorg in Nederland op aandacht van het bedrijf uit Cupertino rekenen.

Dit blijkt uit een vacature voor een business development manager voor de zorgsector in Nederland die werd gespot door Emerce. Deze toekomstige Employee gaat een businessplan maken voor Apple’s ‘nieuwe middelen, technieken en apps’ die het werk van gezondheidswerkers moeten verlichten.

Als toekomstige partners worden medische instituten, academische ziekenhuizen maar ook politiek Den Haag genoemd. Daarnaast valt op te maken dat Health niet alleen beperkt blijft tot iOS-apparaten, maar de Mac ook een rol gaat spelen. Waarschijnlijk zijn de Healthkit en iWatch slechts een klein onderdeel van een grotere strategie.

Wordt de iWatch Apple’s sleutel tot de deur van de Nederlandse zorgsector?

Apple laat zelf niets los over zijn plannen met de zorg, maar de aankondiging van HealthKit tijdens WWDC 2014 was een duidelijk signaal. Door middel van HealthKit kunnen ontwikkelaars gezondheidsdata met iOS uitwisselen. Het Radboud UMC uit Nijmegen is hierbij Apple’s eerste Nederlandse partner.

Reageer op artikel:
Apple heeft grote plannen met Nederlandse zorgsector
Sluiten