Apple heeft grote plannen met Nederlandse zorgsector

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Dat Apple grote plannen heeft met health en fitness is door de aankondiging van HealthKit en de vele iWatch-geruchten wel duidelijk. Dit is vooral voor persoonlijk gebruik, maar ook de professionele zorg in Nederland op aandacht van het bedrijf uit Cupertino rekenen.

Dit blijkt uit een vacature voor een business development manager voor de zorgsector in Nederland die werd gespot door Emerce. Deze toekomstige Employee gaat een businessplan maken voor Apple’s ‘nieuwe middelen, technieken en apps’ die het werk van gezondheidswerkers moeten verlichten.

Als toekomstige partners worden medische instituten, academische ziekenhuizen maar ook politiek Den Haag genoemd. Daarnaast valt op te maken dat Health niet alleen beperkt blijft tot iOS-apparaten, maar de Mac ook een rol gaat spelen. Waarschijnlijk zijn de Healthkit en iWatch slechts een klein onderdeel van een grotere strategie.

HealthBook
Wordt de iWatch Apple’s sleutel tot de deur van de Nederlandse zorgsector?

Apple laat zelf niets los over zijn plannen met de zorg, maar de aankondiging van HealthKit tijdens WWDC 2014 was een duidelijk signaal. Door middel van HealthKit kunnen ontwikkelaars gezondheidsdata met iOS uitwisselen. Het Radboud UMC uit Nijmegen is hierbij Apple’s eerste Nederlandse partner.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Ik wil niet voorbarig zijn maar zou dit misschien (voor het eerst) betekenen dat Nederland op het gebied van health evenveel integratie krijgt als de VS

 • Profielfoto
  polansky

  Dit gaat nog grappig worden. Ben blij dat het electronisch patientendossier niet voor Apple toegankelijk is.

 • Profielfoto
  Multimediaknaller

  @polansky

  Waarom eigenlijk niet, zelf zou ik er geen problemen mee hebben. Mocht mij wat gebeuren dan zien ze met ‘een druk op de knop’ mijn verleden.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Omdat als er een fout in het systeem zit en andere “bedrijven” kunnen aan die data komen je ver van huis bent.

 • Profielfoto
  Clemenza

  Leuk bericht, één kleine aanmerking. Het is Radboudumc, niet Radboud UMC.

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  en de vele iWatch-geruchten wel duidelijk.

  Dat is natuurlijk een hele rare stelling.
  Iets is duidelijk door geruchten :D…. tuurlijk ;).

 • Profielfoto
  steveb

  zou dit iets te maken hebben met een van julie vorige omt live gasen

  “quantified self”