Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 juli 2014

Apple heeft de lelijkste medewerkers van Silicon Valley

Wie op zoek is naar een leuke nerd moet bij Amazon of Microsoft zijn, maar zeker geen Apple-medewerker gaan daten. Employees die op het hoofdkantoor van de iPhone-maker werken, blijken tot het minst aantrekkelijke soort van Silicon Valley te horen.

Dat blijkt uit data van Hinge, een soort Tinder voor jonge professionals. Bij medewerkers van Amazon wordt het vaakst naar rechts geswiped, ook Microsoft-medewerkers doen het goed op de dating-app en worden bovengemiddeld aantrekkelijk gevonden. Werknemers van Apple doen het juist slechter dan gemiddeld.

Apple-medewerkers scoren ondergemiddeld op aantrekkelijkheid.

De lijst kon samengesteld worden omdat Hinge zich vooral focust op het werk dat gebruikers van de app doen. Naast een foto wordt de werkgever via het Facebook-profiel van de gebruiker opgehaald, ook wordt informatie als lengte en gewicht weergegeven. Matches worden gemaakt aan de hand van gezamenlijke contacten of Facebook-vrienden.

Zou het schip dan tóch zinkende zijn nu Jony Ive zijn medewerkers moet troosten met ‘echte schoonheid zit van binnen’?

Reageer op artikel:
Apple heeft de lelijkste medewerkers van Silicon Valley
Sluiten