‘Apple en Visa willen Touch ID-betalingen’

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Met de iPhone, Touch ID, iBeacons en miljoenen iTunes-accounts is Apple in staat een veilig en gemakkelijk betaalplatform te ontwikkelen. Na jaren van geruchten meldt zakenblad The Information dat Apple en Visa het eens zijn over mobiel betalen.

Hoewel Apple¬†volgens het zakenblad¬†in onderhandeling is met meerdere financi√ęle dienstverleners, is het niet bekend of ook deze onderhandelingen zich in afsluitende fase bevinden. Mogelijk lanceert het bedrijf zijn¬†betaal-systeem samen met de iPhone 6. Het wordt dan mogelijk om met¬†√©√©n vingerafdruk producten bij retailers afrekenen.

Volgens een abstracte omschrijving van The Information wordt een stukje van de opslag van de iPhone gebruikt om de financi√ęle details van de gebruiker op te slaan. Waarschijnlijk gaat het om de Security Enclave¬†van Touch ID.

Apple has told some partners its system would involve a so-called secured element in the phones‚ÄĒa piece of hardware where sensitive information such as a phone owner‚Äôs financial credentials can be stored. The company also aims to run the system without giving up any control to wireless carriers.

Momenteel wordt Touch ID alleen gebruik voor aankopen in de iTunes/App Store en om de iPhone te ontgrendelen, maar in iOS 8 kunnen ook andere applicaties gebruik maken van de vingerafdrukscanner. Bitcoin-pioniers hebben al een app ontwikkeld die prima werkt met Touch ID en ook ABN Amro is er naar eigen zeggen op voorbereid.

Het is aannemelijk dat het voorspelde betaalsysteem van Apple in eerste instantie alleen in de VS gaat werken en later meer landen volgen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  TomBD

  Ik zie wel wat in mobiel betalen met de iPhone, zeker i.c.m. Touch ID. PayPal heeft trouwens al de eerste stap gezet hiermee, maar dan nog zonder de Touch ID-integratie. Verwacht wel dat dit nog komt.

  Maar als het allemaal ingebakken wordt in het systeem door Apple, dan verwacht ik dat mensen dat boven PayPal zullen verkiezen. Althans, ik zou dat doen.:P

  In elk geval ben ik benieuwd naar de aankondigingen bij het volgende event.:)

 • Profielfoto
  draugminaion

  Het enige wat iOS8 toevoegt voor TouchID is dat een app aan iOS kan vragen “ken je deze vinger?” en dat iOS dan “ja” of “nee” zegt. Misschien ook nog welke vinger als het “ja” is. Dat is alles.

  “integrate” lijkt me een beetje zwaar woord in dit geval.