Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 juli 2014

‘Apple en Visa willen Touch ID-betalingen’

Met de iPhone, Touch ID, iBeacons en miljoenen iTunes-accounts is Apple in staat een veilig en gemakkelijk betaalplatform te ontwikkelen. Na jaren van geruchten meldt zakenblad The Information dat Apple en Visa het eens zijn over mobiel betalen.

Hoewel Apple volgens het zakenblad in onderhandeling is met meerdere financiële dienstverleners, is het niet bekend of ook deze onderhandelingen zich in afsluitende fase bevinden. Mogelijk lanceert het bedrijf zijn betaal-systeem samen met de iPhone 6. Het wordt dan mogelijk om met één vingerafdruk producten bij retailers afrekenen.

Volgens een abstracte omschrijving van The Information wordt een stukje van de opslag van de iPhone gebruikt om de financiële details van de gebruiker op te slaan. Waarschijnlijk gaat het om de Security Enclave van Touch ID.

Apple has told some partners its system would involve a so-called secured element in the phones—a piece of hardware where sensitive information such as a phone owner’s financial credentials can be stored. The company also aims to run the system without giving up any control to wireless carriers.

Momenteel wordt Touch ID alleen gebruik voor aankopen in de iTunes/App Store en om de iPhone te ontgrendelen, maar in iOS 8 kunnen ook andere applicaties gebruik maken van de vingerafdrukscanner. Bitcoin-pioniers hebben al een app ontwikkeld die prima werkt met Touch ID en ook ABN Amro is er naar eigen zeggen op voorbereid.

Het is aannemelijk dat het voorspelde betaalsysteem van Apple in eerste instantie alleen in de VS gaat werken en later meer landen volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple en Visa willen Touch ID-betalingen’
Sluiten