Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple en Samsung staken langlopende patentzaak

Hoewel de vele patentzaken tussen Apple en Samsung niet lang niet uitgevochten zijn, lijkt het erop dat de twee smartphone-fabrikanten de strijdbijl langzaam aan het begraven zijn. Apple heeft hoger beroep in een langlopende patentzaak tegen Samsung ingetrokken.

Het betreft een van de eerste patentzaken uit 2012. Apple klaagde Samsung voor de rechtbank van San Jose, California aan. Het Koreaanse bedrijf werd schuldig bevonden aan onder andere het kopiëren van het uiterlijk van de iPhone. In hoger beroep wilde Apple een verkoopverbod op bepaalde Galaxy-toestellen, maar dat is nu ingetrokken.

In een schrijven aan de rechtbank, dat door FOSS Patents online is geplaatst, meldt Apple het hoger beroep uit eigen beweging in te trekken. Voorafgaand aan de beslissing is overleg met Samsung geweest, dat had geen bezwaar.

De rechtszaak verliep erg goed voor Apple. Het bedrijf kreeg bijna een miljard dollar schadevergoeding toegekend. Samsung werd naast het kopiëren van het uiterlijk van de iPhone ook schuldig bevonden aan het schenden van patenten op interface-effecten als “bounce back” en “pinch and zoom”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple en Samsung staken langlopende patentzaak
Sluiten