Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 15 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple en IBM gaan samenwerken om de zakelijke markt te veroveren

Tijden veranderen. Waar Big Brother IBM ooit de verpersoonlijking van het kwaad was volgens Steve Jobs, is IBM nu de ideale partner voor Tim Cook. Apple en IBM kondigen vandaag aan dat ze gaan samenwerken om de zakelijke markt te veroveren.

Onder de noemer ‘MobileFirst for iOS’ werken ontwikkelaars, designers en engineers van Apple en IBM aan 100 nieuwe oplossingen (waaronder apps) die specifiek toegespitst zijn op de zakelijke markt. Onderdeel van de deal is een speciale variant van AppleCare, support via telefoon en e-mail, en vervanging ter plaatse voor iPhones en iPads.

Naast de apps en speciale variant van AppleCare worden big data en cloud ook een belangrijk onderdeel van de samenwerking. Clouddiensten van IBM worden geoptimaliseerd voor iOS om zo het beheer van apparaten, beveiliging en analytics naar een hoger niveau te brengen.

Tim Cook over de deal met IBM:

For the first time ever we’re putting IBM’s renowned big data analytics at iOS users’ fingertips, which opens up a large market opportunity for Apple. This is a radical step for enterprise and something that only Apple and IBM can deliver.”

Zo dacht Steve Jobs over IBM begin jaren 80.
Tim Cook en IBM CEO Ginni Rometty lopen over de Apple Campus in Cupertino.

Het eerste resultaat van de samenwerking zullen in 2015 zichtbaar zijn, dan brengt IBM zijn eerste “made-for-business iOS-apps” op de markt. Daarbij moet gedacht worden aan oplossingen voor retailers, zorginstellingen, banken, verzekeraars en reisorganisaties.


Beide CEO’s worden geïnterviewd door CNBC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple en IBM gaan samenwerken om de zakelijke markt te veroveren
Sluiten