‘Apple brengt in oktober 4K iMac uit’

Naast de definitieve versie van OS X 10.10 Yosemite, zal Apple in oktober ook een nieuwe 4K iMac uitbrengen. Dat claimt het doorgaans goed geïnformeerde 9to5Mac op basis van diverse bronnen. Daarnaast wordt er gesproken over een 12-inch MacBook.

Omdat OS X Yosemite veel dunne fonts en scherpe hoeken gebruikt, zou het nieuwe OS op een scherm met hoge resolutie beter uit de verf komen. Het is niet de bronnen duidelijk of het om een iMac of een los scherm gaat. Er zijn echter al eerder hints opgedoken naar een Retina of 4K iMac.

Zowel de iMac als het Apple Thunderbolt Display hebben al jaren dezelfde resolutie. De resolutie van de iMac is sinds 2009 onveranderd 1920 × 1080 bij het 21-inch model en 2560 × 1440 bij de 27-inch iMac. De laatste vernieuwing van het Thunderbolt Display was in 2011, het losse scherm heeft sindsdien ook een resolutie van 2560 × 1440 pixels.

OS X 10.10 Yosemite komt goed tot zijn recht op Retina-schermen.

Doorgaans houdt Retina een verdubbeling van de resolutie in. Zo heeft de 13-inch MacBook Pro een resolutie van 1280 x 800, de variant met Retina Display verdubbelt dit naar 2560 x 1600 pixels. 4K zou geen verdubbeling van huidige resolutie van de iMac inhouden, volgens de bronnen van 9to5Mac is de technologie voor twee keer zoveel pixels nog niet beschikbaar. Mogelijk kiest Apple daarom voor 4K als tussenstap.

Reageer op artikel:
‘Apple brengt in oktober 4K iMac uit’
Sluiten