Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 27 juli 2014

Apple bevestigt overname Booklamp

Tien tot vijftien miljoen US dollar is slechts wisselgeld in Silicon Valley. Daarom dit keer geen statieportret van Tim Cook met de CEO Stanton van Booklamp, maar wel een officiële bevestiging van de overname door Apple aan de website re/code.

Booklamp is een dienst die boeken aanbeveelt door de inhoud ervan op te breken in 32.160 datapunten. Zo weet Booklamp na analyse van de tekst dat het boek De Da Vinci Code 18,6% religie, 9,4% politie en moordonderzoek, 8,2% kunst en 6,7% geheime genootschappen bevat. Met behulp van deze datapunten kun je dit boek met andere boeken vergelijken.

Booklamp is door Aaron Stanton gestart als studentenproject aan Boise University in Idaho en is doorontwikkeld onder leiding van Dr. Jockers, professor computationele taalkunde, aan Stanford University.

Het is het meest waarschijnlijk dat de technologie van Booklamp z’n weg zal vinden naar de iBook Store, waardoor de online boekwinkel beter in staat zal zijn om de juiste titels te suggereren. Apple doet hier echter verder geen uitspraak over: “Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.” De Booklamp.org website is inmiddels vervangen door een boodschap.

Het is niet eerste keer dat Stanton voor Apple komt te werken, want in 2001 was hij al als freelancer verbonden aan Apple. Hij promootte Apple in het onderwijs en schreef over games op de Apple website.

Uit den ouden doos: de games-sectie op de Apple-website in 2001

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple bevestigt overname Booklamp
Sluiten