Alle vernieuwingen iOS 8 beta 3 op een rij

9 reacties

Naast de bekende bugfixes en verbeteringen, heeft Apple in de gisteravond uitgebrachte derde betaversie van iOS 8 ook een aantal nieuwe functies en uiterlijke tweaks toegevoegd. In iOS 8 beta 3 begint het systeem langzaam maar zeker vorm te krijgen.

De opvallendste verbetering is die aan de Health-app, deze is nu ook zonder fitness-accessoires al nuttig. Verder is bellen over Wi-Fi mogelijk gaat een verbetering in het notificatiecentrum veel frustratie voorkomen. Alle screenshots en details na de break.

Stappen en cafeïne tellen met de Health-app
De app die alle gezonheidsdata verzamelt heeft enkele uitbreidingen gekregen. Zelfs zonder Fitbit of andere health-accesoire is deze al een klein beetje nuttig. De Health-app kan sinds iOS 8 beta 3 stappen tellen met de ingebouwde M7-chip van de iPhone 5s. Ook is er een nieuwe categorie toegevoegd, de dagelijkse hoeveelheid cafeïne kan bijgehouden worden.

stappencaf-beta3
Stappen en cafeïne bijhouden in de Health-app.

Kleine knopjes worden groot
De knopjes om meldingen uit het notificatiecentrum te verwijderen waren erg klein. Dankzij een kleine visuele tweak zijn deze nu beter aan te raken.

Wis
Het uitklappen van de knop ‘wis’ zorgt voor betere aanraakbaarheid.

Bellen via Wi-Fi
Bij bepaalde providers in de VS is het mogelijk om via Wi-Fi te bellen. Als de mobiele dekking bijvoorbeeld slecht is, kan via Wi-Fi verbinding met het netwerk van de provider gemaakt worden. In de derde beta van iOS 8 biedt Apple hier officieel ondersteuning voor. In Nederland wordt bellen via Wi-Fi nog niet door mobiele netwerken aangeboden.

Andere, kleine veranderingen

 • De iCloud-instellingen hinten ernaar dat iCloud Drive, de Dropbox-variant van Apple, ook een webinterface zal hebben.
 • Handoff is nu handmatig aan- en uit te zetten.
 • Nieuwe wallpapers voor iPhone en iPad toegevoegd.
Switch voor handoff (links) en nieuwe wallpapers (rechts).
Switch voor handoff (links) en nieuwe wallpapers (rechts).

 

 

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Ik geloof dat die wallpapers al bestonden. Het zou leuk zijn als we enkele nieuwe dynamische wallpapers zouden krijgen. De huidige zijn allemala erg licht.

 • Profielfoto
  Jsmalbil

  Ziggo heeft momenteel een wifi app waarmee je kunt bellen… Wie weet kan je thuistelefoon naar mobiel worden doorgeschakeld !

 • Profielfoto
  knekkie

  Iemand al getest of Whazzap nog steeds vastloopt?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ja, Whatsapp crasht nog steeds bij het gebruik van ligaturen.

 • Profielfoto
  Macteach

  Ja hoor, daar is Raymon weer met zijn even onverbiddelijke als irritante ‘na de break’… zucht…

 • Profielfoto
  Joor

  Hoe activeer je die stappenteller dan? Ik zie alleen de mogelijkheid om met de hand een nummer in te voeren. Kan geen connectiviteit met de m7 of automatische teller vinden.

 • Profielfoto
  darkken

  Ook zijn er veel kleine aanpassingen in de health app, zo zijn alle eenheden aangepast aan het Nederlands, zoals cm ipv inch en kg ipv lb. En veel dingen die in de app nog in het Engels waren zijn nu ook vertaald

 • Profielfoto
  Hydræ

  Bellen via Wi-Fi

  Moet je nagaan wat een impact dit zal hebben op de telcom aanbieders. En ook binnenshuis kan iedereen z’n vaste lijn wel opzeggen.

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Wie op een apparaat moet kijken om te zien of hij genoeg gelopen heeft is heel ver heen, toch? Om over het bijhouden van cafeïnegebruik nog maar te zwijgen.