’68 million iPhones to go, please’

8 reacties

‘Mag ik 4000 latte’s om mee te nemen, alstublieft?’ Met deze ‘prank call’ naar een Starbucks-filiaal in San Francisco maakte Steve Jobs tijdens Macworld 2007 het allereerste openbare iPhone-telefoongesprek. Nu, zeven jaar later zou zijn opvolger Tim Cook een nog veel spannender telefoontje richting Azië gemaakt hebben: ’68 miljoen nieuwe iPhones, thuisbezorgd alstublieft’.

Het Taiwanese Business Weekly meldt vandaag dat Apple in eerste instantie een bestelling geplaatst heeft voor 68 miljoen iPhones. Het gaat daarbij om de opvolger van de iPhone 5s. Het aantal bestellingen is bijna twee keer zo hoog als de eerste productiebatch van de iPhone 5 in 2012.

Volgens Business Weekly is de immense bestelling in de tweede week van juni geplaatst bij twee van Apple’s meest trouwe hardwarefabrikanten; Foxconn en Pegatron. Deze bedrijven zouden vervolgens direct begonnen zijn met de voorbereidingen om in juli van start te gaan met de massaproductie van de volgende generatie iPhone.

Ervaring uit het verleden leert dat twee tot drie maanden nodig is vanaf het moment dat de productie begonnen is voordat een nieuwe iPhone in de verkoop kan. De nieuwe iPhone kan dus in september of oktober in de winkels verwacht worden. Op is op, maar als Business Weekly gelijk heeft hoef je je daar niet veel zorgen om te maken.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  Thuisbezorgd? Wat moet Tim Cook nou met 68 miljoen iPhones bij hem thuis.

 • Profielfoto
  ReusVRotterdam

  iPhone op voorraad bij lancering. Ik denk het niet Job!!

 • Profielfoto
  -Mark-

  Mooi, dringend behoefte aan extra opslagruimte. 64 gb minimaal of 128 gb als dat mogelijk wordt.

 • Profielfoto
  tomc

  ‘Mag ik 4000 latte’s om mee te nemen, alstublieft?’ Met deze ‘prank call’ naar een Starbucks-filiaal in San Francisco maakte Steve Jobs tijdens Macworld 2007 het allereerste openbare iPhone-telefoongesprek.

  Ik wil nu geen betweter zijn maar het allereerste openbare iPhone-telefoongesprek was naar jony ive;-)

 • Profielfoto
  wouwout

  hoop wel dat de 5.5 inch variant hierbij zit, dat wordt wereldwijd (maar niet in de VS) hét succesnummer.

 • Profielfoto
  Rickje

  hoop wel dat de 5.5 inch variant hierbij zit, dat wordt wereldwijd (maar niet in de VS) hét succesnummer.

  Jij komt uit de toekomst??

 • Profielfoto
  hardstylemaster
 • Profielfoto
  MACniffecent

  ‘prank call’

  (n)