Raymon Mens
Raymon Mens iOS 30 juli 2014

3 vakantietips voor wereldwijd laden en stroom onderweg

Gaat je MacBook, iPhone of iPad mee op vakantie naar een verre bestemming of op een avontuurlijke roadtrip? Natuurlijk wil je connected blijven, maar wat voor adapter heb je in verschillende werelddelen nodig en hoe voorkom je een lege accu onderweg?

In dit artikel vindt je drie oplossingen voor het laden van je MacBook, iPhone of andere USB-gadgets. Daarbij besteden we aandacht aan drie plaatsen: Het hotel, de auto en onderweg. Alle benodigdheden zijn te koop voor minder dan 50 euro.

Wereldwijd laden met PlugBug World

De PlugBug is de handigste oplossing voor wie zijn MacBook en iPhone of andere USB-gadget tegelijk op wil laden. Het is een adapter die bestaat uit een opzetstuk voor de bestaande MacBook-adapter. Dit opzetstuk heeft niet alleen verschillende wereldstekkers, maar bevat ook een USB-lader, twee in een dus. Wie geen MacBook bezit kan de PlugBug ook gebruiken als USB-lader voor op reis.

Laden in de auto met TomTom Multi-oplader

De Multi-oplader van TomTom heeft veel aansluitingen en een hoge capaciteit, dus ook de iPhone van partner of de iPod van de kids is plaats. Stroomintensieve apparaten zoals een iPad kunnen op een speciale 2,1 ampère poort aangesloten worden. Standaard heeft de autolader twee USB-aansluitingen, maar er kan een extra oplader ingeprikt worden zodat een totaal van 3 aansluitingen onstaat.

Extra stroom tijdens uitstapjes of excursies

Tijdens dagtripjes uitgebreid fotograferen en leuke plaatsen opzoeken met Maps of Yelp vraagt veel van je accu. Om niet zonder accu te zitten is het handig een externe powerbank in je tas te doen. De Cube Array A5 heeft een flinke capaciteit van 10000mAh maar zal niet als een grote baksteen in je tas voelen. Wie direct power wil zonder een kabel naar zijn tas te laten lopen, kan een batterij-hoesje kopen. De Mophie Juicepack Air is licht, dun en stijlvol, maar wel duurder dan een powerbank.

Reageer op artikel:
3 vakantietips voor wereldwijd laden en stroom onderweg
Sluiten