3 vakantietips voor wereldwijd laden en stroom onderweg

9 reacties

Gaat je MacBook, iPhone of iPad mee op vakantie naar een verre bestemming of op een avontuurlijke roadtrip? Natuurlijk wil je connected blijven, maar wat voor adapter heb je in verschillende werelddelen nodig en hoe voorkom je een lege accu onderweg?

In dit artikel vindt je drie oplossingen voor het laden van je MacBook, iPhone of andere USB-gadgets. Daarbij besteden we aandacht aan drie plaatsen: Het hotel, de auto en onderweg. Alle benodigdheden zijn te koop voor minder dan 50 euro.

Wereldwijd laden met PlugBug World

De PlugBug is de handigste oplossing voor wie zijn MacBook en iPhone of andere USB-gadget tegelijk op wil laden. Het is een adapter die bestaat uit een opzetstuk voor de bestaande MacBook-adapter. Dit opzetstuk heeft niet alleen verschillende wereldstekkers, maar bevat ook een USB-lader, twee in een dus. Wie geen MacBook bezit kan de PlugBug ook gebruiken als USB-lader voor op reis.

twelve_south_plugbug_world

Laden in de auto met TomTom Multi-oplader

De Multi-oplader van TomTom heeft veel aansluitingen en een hoge capaciteit, dus ook de iPhone van partner of de iPod van de kids is plaats. Stroomintensieve apparaten zoals een iPad kunnen op een speciale 2,1 ampère poort aangesloten worden. Standaard heeft de autolader twee USB-aansluitingen, maar er kan een extra oplader ingeprikt worden zodat een totaal van 3 aansluitingen onstaat.

tomtom-multi

Extra stroom tijdens uitstapjes of excursies

Tijdens dagtripjes uitgebreid fotograferen en leuke plaatsen opzoeken met Maps of Yelp vraagt veel van je accu. Om niet zonder accu te zitten is het handig een externe powerbank in je tas te doen. De Cube Array A5 heeft een flinke capaciteit van 10000mAh maar zal niet als een grote baksteen in je tas voelen. Wie direct power wil zonder een kabel naar zijn tas te laten lopen, kan een batterij-hoesje kopen. De Mophie Juicepack Air is licht, dun en stijlvol, maar wel duurder dan een powerbank.

cubearray

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Maurice

  Bij de Action hebben ze een Word Wide Charge System te koop. Allemaal stekkers, die geschikt zijn voor over de hele wereld. 5 euro:)

 • Profielfoto
  incorrect

  Zou zelf wel een goede en handige zonnelader willen, maar weet niet welke te kiezen… iemand een tip?

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik heb een vijftal jaar terug een Apple Travel Kit gekocht. Alle stekkers uit de wereld. Was toen 29,99 euro. Werkt nog steeds.

 • Profielfoto
  plonserd

  Heb me vandaag ook zo’n externe batterij gekocht, eentje van 3000 mAh. Was verwonderd hoe goedkoop die dingen geworden zijn. Dingetje weegt 100g en past zo in m’n achterzak.. Heb slechts 20 euro betaald. En ineens ook een dual usb oplader voor in de wagen, met 2,1A output zodat de iPad er ook aan kan.

  M’n iPhone haalt het einde van de dag nooit meer, dus ben ik wel redelijk blij met m’n aankoop:)

 • Profielfoto
  bassbug

  En waar kunnen we de externe batterij bewonderen & eventueel kopen?

 • Profielfoto
  Tjerker

  Externe batterij gescoord voor € 7,- bij de Primark… goed voor 1x heropladen van iPhone 5… zit ook nog een zaklampje in.

 • Profielfoto
  Rutger-cg

  Dit ding is perfect: http://www.dxlisting.com/p/3000mah-solar-powered-dual-usb-li-ion-polymer-battery-power-bank-w-led-flashlight-silver-1013578

  30.000 mah waarmee je je iPhone en ipad meerdere malen kunt opladen. 2 usb poorten van 1 en 2 ampère, ingebouwd zonnepaneel voor nood en een zaklampje plus duidelijke batterij indicatie. Voor omgerekend net €15,- (geen verzenkosten vanuit China). Ongelofelijk mooi ding voor zo weinig geld. Werkt nu al een aantal maanden perfect.

  Kortom, ideaal voor op vakantie, al zal je vakantie waarschijnlijk wel voorbij zijn eer je hem een keer in huis hebt..

 • Profielfoto
  Sunshine

  In veel hotels hebben de tv’s tegenwoordig een usb aansluiting. Daar kun je ook van alles mee opladen.

 • Profielfoto
  The Jesus

  Budget tip:
  Action hebben ze een Word Wide Charge System €5
  Action dual USB lader voor in de auto €2
  Kijkshop Duracell Oplaadbare mobiele lader 5H PUC €28

  Heb wat mobiele shit uitgeprobeerd, allemaal troep !
  De Duracell gaat al meer dan een jaar mee.

  Kijk uit want online is ie +€40, de mijne lag bij het Kruitvat voor €16