Maarten
Maarten Nieuws 2 juni 2014
Leestijd: 1 minuut

iCloud wordt volwassen en meer Dropbox

In 2011 introduceerde Apple iCloud. Steve Jobs kondigde Apple’s cloud aan als dé oplossing om contacten, foto’s en documenten moeiteloos tussen alle Apple-apparaten te synchroniseren. Ondanks die belofte, bleef iCloud een beetje manke cloud.

Tijdens WWDC 2014 heeft Apple aangekondigd daar verandering in te gaan brengen. iCloud wordt een beetje meer Dropbox, gaat nu al je foto’s opslaan en helpt bij het versturen van grote bestanden. Ook zijn de prijzen voor extra schijfruimte verlaagd. Alsof dat niet genoeg is, werkt het zelfs op Windows.

iCloud Drive
Met iCloud drive worden bestanden gesynchroniseerd tussen Mac, iOS en voor de zekerheid ook nog Windows. Het werkt net als Dropbox, op de Mac is iCloud Drive een mapje in Finder waar alle bestanden in gesleept kunnen worden. iCloud Drive vormt op iOS ook een brug tussen verschillende apps. De drive werkt buiten de Sandbox om zodat er binnen apps met bestanden van andere apps gewerkt kan worden.

iCloud Photo Library
iCloud zorgde er al voor dat foto’s die gemaakt werden met bijvoorbeeld een iPhone automatisch op een Mac verschenen. Alleen de laatste 1000 foto’s werden in deze Photo Stream opgenomen, nu worden het echter alle foto’s. De hele iPhoto-bibliotheek kan de cloud in en wordt tussen alle Apple-apparaten gesynchroniseerd. Dit is inclusief video’s.

E-mail bijlagen tot 5GB
Naast Dropbox, maakt iCloud ook WeTansfer overbodig. Grote bijlagen kunnen direct vanuit de Mail-app naar iCloud geüpload en verzonden worden.

Extra Opslagruimte
Om al die data op te slaan, is er wel meer opslagruimte nodig. De standaard 5 GB ruimte is gebleven, voor 20 GB extra ruimte moet $0,99 per maand betaald worden. Wie daar geen genoeg aan heeft, kan 200 GB voor $ 3,99 per maand aanschaffen.

Onderdeel van iOS 8 en OS X 10.10 Yosemite
Het nieuwe iCloud is onderdeel van iOS 8 en OS X 10.10 Yosemite.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iCloud wordt volwassen en meer Dropbox
Sluiten