Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 juni 2014

Wordt Siri binnenkort van Samsung?

Hoewel Siri er zelf niet echt een mening over heeft, is het mogelijk dat de technologie die Apple’s virtuele assistent Siri gebruikt in handen van Samsung komt. De Koreaanse smartphone-maker zou spraakherkennigs-bedrijf Nuance willen overnemen.

Nuance levert de spraakherkenningstechniek voor Siri aan Apple. Volgens The Wall Street Journal hebben er serieuze overnamegesprekken tussen Samsung en Nuance plaatsgevonden. Er zouden ook meer kapers op de kust zijn die een stukje van de techniek achter Siri willen bemachtigen. 

Naast Apple, zijn ook grote autofabrikanten klant van Nuance en levert het bedrijf de bekende Dragon NaturallySpeaking software voor spraakherkenning op PC en Mac. Het bedrijf is als eigenaar van Swype ook geen onbekende naam in de Android-wereld. De waarde van het bedrijf wordt geschat op 4 miljard euro (5,5 miljard dollar).

Ondertussen zou Apple bezig zijn minder afhankelijk te worden van Nuance en de verdere ontwikkeling van spraaktechniek in-house te verplaatsen. Hoewel Apple genoeg geld op de rekening heeft staan, zijn er geen signalen dat de iPhone-maker interesse heeft in het overnemen van Nuance. Zeker niet nadat diep in de buidel is getast voor de overname van Beats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt Siri binnenkort van Samsung?
Sluiten