Wordt Siri binnenkort van Samsung?

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Hoewel Siri er zelf niet echt een mening over heeft, is het mogelijk dat de technologie die Apple’s virtuele assistent Siri gebruikt in handen van Samsung komt. De Koreaanse smartphone-maker zou spraakherkennigs-bedrijf Nuance willen overnemen.

Nuance levert de spraakherkenningstechniek voor Siri aan Apple. Volgens The Wall Street Journal hebben er serieuze overnamegesprekken tussen Samsung en Nuance plaatsgevonden. Er zouden ook meer kapers op de kust zijn die een stukje van de techniek achter Siri willen bemachtigen. 

Naast Apple, zijn ook grote autofabrikanten klant van Nuance en levert het bedrijf de bekende Dragon NaturallySpeaking software voor spraakherkenning op PC en Mac. Het bedrijf is als eigenaar van Swype ook geen onbekende naam in de Android-wereld. De waarde van het bedrijf wordt geschat op 4 miljard euro (5,5 miljard dollar).

Ondertussen zou Apple bezig zijn minder afhankelijk te worden van Nuance en de verdere ontwikkeling van spraaktechniek in-house te verplaatsen. Hoewel Apple genoeg geld op de rekening heeft staan, zijn er geen signalen dat de iPhone-maker interesse heeft in het overnemen van Nuance. Zeker niet nadat diep in de buidel is getast voor de overname van Beats.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  mymac

  Dit leek mij een nuttigere overname dan dat hele Beats gebeuren… Maar ja, wie ben ik.

 • Profielfoto
  Zakske

  Dit leek mij een nuttigere overname dan dat hele Beats gebeuren…

  Lijkt mij ook. Apple kan inderdaad proberen om zelf spraaktechnologie te gaan leveren, maar dat is een langdurig proces. Kijk maar naar Microsoft en Google, die hebben er ook jaren over gedaan om een goed product te ontwikkelen.

 • Profielfoto
  Needler

  Je kunt pas over een paar jaar oordelen of de Beats overname een goed idee was. Aangezien het zo ondoorzichtig is wat ze precies met Beats willen gaan doen. Mijn gevoel zegt dat het de talenten van Iovine en Young (Dre) zijn. Cook is duidelijk een all-star team om zich heen aan het creëren. Ik denk dat die twee daar bij horen. De impact daarvan zul je pas over X aantal jaar zien. Bovendien maakt Beats gewoon goed geld. Ze hadden 1,5 miljard dollar omzet vorig jaar. Ik kan geen exacte cijfers vinden over de winst. Maar die koptelefoons schijnen percentueel een hogere marge te hebben dan menig iProduct. Dus de investering lijkt me redelijk snel terugverdiend.

  Apple moet zo snel mogelijk onafhankelijk van Nuance worden. Dat kan zijn door Nuance te kopen, een concurrerend bedrijf te kopen of zelf de dienst op te zetten.

  Siri zou trouwens een stuk handiger zijn als ik het gewoon offline zou kunnen gebruiken. Nu moet Siri zelfs online als ik een nummer (letterlijk een telefoonnummer uitspreken) wil bellen. Of een wekker wil aanzetten. Ik word gek van “I’m really sorry but I can’t take requests right now”.

 • Profielfoto
  Hans3920

  Dan wort voice-over daar ook onder gerekend en de spraaksynthese van de meeste schermlezers ook, deze hebben namelijk ook de technologie van nuance.
  Ik hoop niet dat wij dan naar Akapella moeten overschakelen want die stemmen vind ik persoonlijk niet mooi.

 • Profielfoto
  Undaunted

  Siri zou trouwens een stuk handiger zijn als ik het gewoon offline zou kunnen gebruiken. Nu moet Siri zelfs online als ik een nummer (letterlijk een telefoonnummer uitspreken) wil bellen. Of een wekker wil aanzetten. Ik word gek van “I\’m really sorry but I can\’t take requests right now”.

  Dat zit er helaas voorlopig nog niet in. De analyse algoritmes zijn veel te zwaar, omvangrijk en complex om door je iPhone te worden ontcijferd.

 • Profielfoto
  Spam

  Ik denk dat het eerder is vanwege de medische spraakherkenning. Samsung wil zich namelijk in de medische IT inwerken. Saillant detail is dat Nuance ook ooit de medische spraakherkenning van Philips Wenen heeft overgenomen. http://www.nuance.com/news/pressreleases/2008/20081001_philips.asp.

 • Profielfoto
  Needler

  Dat zit er helaas voorlopig nog niet in. De analyse algoritmes zijn veel te zwaar, omvangrijk en complex om door je iPhone te worden ontcijferd.

  Dat lees ik meer als reactie. Maar waarom kon voice over (voorloper Siri) dit wel? En waarom kan Google dit (en complexere taken als dicteren) wel? Het is duidelijk een minpunt van Siri.