‘WhatsApp overweegt tabletversie’

20 reacties

WhatsApp is de oer-chatapp, sinds 2009 aanwezig op bijna iedere iPhone en recent overgenomen door Facebook. In die vijf jaar is er eigenlijk weinig veranderd. De interface is nog grotendeels hetzelfde, er is alleen een functie voor gesproken berichten toegevoegd.

Binnenkort zou dit echter kunnen veranderden, volgens het Duitse Bild pakt WhatsApp spoedig groots uit met nieuwe functies. Het zou onder andere gaan om een Snapchat-achtige functie met foto’s die automatisch verdwijnen. Ook zou een tablet-versie overwogen worden. Als laatste wordt gesproken over een nachtmodus met donkere kleuren.

De informatie komt van een anonieme insider die claimt een medewerker van WhatsApp te zijn. Vooral de Snapchat-achtige functie staat haaks op beloften die WhatsApp CEO Jan Koum eerder dit jaar deed. Ondanks de overname door Facebook, beloofde de voorman dat WhatsApp eenvoudig en vrij van overbodige functies zou blijven.

Eerder werd al bekend dat de chatdienst werkt aan de mogelijkheid om gratis te bellen via Voice Over IP. Deze functie zou deze zomer het levenslicht moeten zien.

In tegenstelling tot concurrenten Facebook Messenger en Telegram werkt WhatsApp alleen op smartphones. Ondersteuning voor meerdere platforms als de iPad en desktop is een veelgehoorde wens van gebruikers van de populaire messenger.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  OriginalJef

  Nice!! Ook de Mac versie zou nice zijn.

 • Profielfoto
  Rickje

  Meer meer meer meer meer meer meer, iedereen moet alsmaar meer…

 • Profielfoto
  remcojan

  Klinkt niet logisch. Whatsapp is populair geworden omdat het zo eenvoudig is. Al die extra’s maakt het zeker niet beter. Als mensen behoefte hadden aan een messagingdienst die op alle systemen zou werken was een andere app wel de populairste geworden.

 • Profielfoto
  Jellepetje12

  Liever een mac-versie, tabletversie is voor mij van geen waarde..

 • Profielfoto
  Mr. Klugh

  Whatsapp kan heel makkelijk zonder jailbreaken op ipad worden gezet, via ifunbox

 • Profielfoto
  patrickmaur3r

  RT Ik zou ook beter een mac versie willen hebben, toch een stuk handiger als je op je mac wilt. hoef je niet steeds op je tel te kijken en je kan makkelijker groepsgesprekken volgen wanneer je druk aan het werk bent. kom maar op met de Desktop versie:D overigens was dit een punt om over te gaan naar Telegram maar helaas gingen maar weinig vrienden over:( me moeder wel maar daar heb ik niet zoveel aan hahaha

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Dit lijkt behoorlijk op de ‘Continuity’-feature van Apple.

 • Profielfoto
  Afroman

  Liever een mac-versie, tabletversie is voor mij van geen waarde..

  Maar de wereld draait niet om jou.

 • Profielfoto
  mymac

  Ik ben al overgestapt op Telegram. Sinds de overname – die mij op zich niks boeit – toch eens gaan kijken naar ‘het’ alternatief en mede door de desktopmogelijkheid ben ik om. De meeste mensen waar ik veel mee communiceer hebben we samen over de streep geholpen, dus dan heeft het nut natuurlijk. Whatsapp heb ik nog wel, maar dat zit ergens in een mapje waar ik af en toe eens kijk.
  Telegram werkt sneller, is multiplatform én elk bericht komt direct overal in sync aan. Dat is bij iMessage soms verwarrend door de E-mailadressen en telefoonnummers door elkaar te gebruiken. Raar dat een miljardenbedrijf daar niet in slaagt en zo’n kleine speler wel.

 • Profielfoto
  Airswing

  Telegram. Het alternatief dat bijna niemand gebruikt.

 • Profielfoto
  iBenshi

  Als je het over een oer-chatapp hebt denk ik toch eerder aan BBM. Niet zo populair als Whatsapp (in Nederland althans) maar absoluut de chat apps der chat apps.

 • Profielfoto
  maconly

  lekker vlot en dan over 2 jaar ook vanaf de laptop of desktop.

  Telegram doet dat allemaal al.

  Dat feestboek is een dood paard.

 • Profielfoto
  Needler

  Ik kan (helaas) niet om Whatsapp heen. Telegram vind ik een stuk beter. Het zit hem in de kleine dingen. Ik vind het heerlijk dat mensen die geen foto hebben een willekeurig gekleurde cirkel krijgen met hun initialen erin. Zorgt voor herkenning van een chat. Je hebt leesbevestigingen in groepschats. Je ziet in groepschats ook wie online is.

 • Profielfoto
  Daantsjie

  Liever een mac-versie, tabletversie is voor mij van geen waarde..

  Maar de wereld draait niet om jou.

  Hij geeft enkel een mening, niet dat het moet…

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Kan het misschien via iCloud gekoppeld worden, dat je een beetje hetzelfde sync-idee krijgt als bij iMessage? Whatsapp heeft namelijk user ID’s aan de hand van een mobiel nummer.

  Hoe ze het dan bij Google oplossen geen idee, maar daar hebben ze toch al Hangouts.

 • Profielfoto
  SvS

  iCloud, vast niet…
  Zou wel ideaal zijn.

  En ben met Needler eens.

  Helaas kan ik WA nog niet weggooien, want klanten stappen niet over. Alleen kleine vriendenkring en wat familie. Die gebruiken allemaal daarnaast nog steeds wel WA. Ben benieuwd wat men doet als ze moeten betalen… Het is niet zo dat ik struikel over 1 dollar per jaar, maar als ik gratis Telegram, Skype of iMessage kan gebruiken, dan doe ik dat en passen de contacten maar aan mij. Maar heeft iemand dit jaar al moeten betalen aan WA voor het gebruik?

  Bij niet-smartphone-gebruikers moeten we ook vaker sms sturen, omdat zij nog niet noodzakelijk vinden om een duurdere touchscreen te aanschaffen. Dan pas ik me toch ook aan?

 • Profielfoto
  MatthieuPesesse

  Logisch gevolg is een Yosemite versie.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Whatsapp wordt links en rechts ingehaald door concurrenten met functionaliteit, maar moet naar mijn mening niet meedoen aan de race en simpelweg blijven wat het is.

  Desktop client erbij, dank u wel.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Lawrence: als WhatsApp ‘moet blijven wat het is’, zoals je zelf zegt, dan zal het nog moeilijk worden om er een Desktop-versie of een Tablet-versie (en zeker een iPad-versie) van te maken, aangezien je met Desktops en Tablets (iPads) niet kunt bellen en deze niet beschikken over een (door Apps uitleesbaar) GSM-nummer. Voor WhatsApp geldt, in tegenstelling tot Telegram, dat de GSM-nummers gebruikt worden om gebruikers te identificeren.
  Naast het GSM-nummer heeft WhatsApp, strikt gezien, geen énkel ander gegeven nodig. Geen naam, geen e-mailadres, geen handel, niks… Als je een Tablet- of zelfs desktopversie zou willen maken, moet je daar dus wel verandering in aanbrengen. Dan heb je op z’n minst een unieke handel of nickname dan wel een e-mailadres nodig… Daarmee kan WhatsApp per definitie níet ‘blijven wat het is’ als er versies voor deze apparaten zouden worden gemaakt…

  @SvS: iedereen die WhatsApp al gerbuikte vóórdat ze met het betaalmodel kwamen, is automatisch voorzien van ‘levenslang’ recht op gratis gebruik. Dus van de ‘oude garde’ zal niemand hebben hoeven te betalen. Alleen zij die ná invoering van het betaalmodel met WhatsApp gingen werken, worden geconfronteerd met betalingen. Overigens maakt het niet uit of je wel of niet overstapt naar een andere telefoon of provider, zolang je dat dan maar doet met nummerbehoud.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  @csteelooper: Ik denk dat mijn punt je een beetje ontgaan is. Ik ben van mening dat Whatsapp de eenvoudige messenger moet blijven dat het is, zonder allerlei extra functionaliteit, biedt geen meerwaarde imho.

  Wat de desktop/tablet cliënt aangaat. Uiteraard zul je altijd een smartphone versie nodig blijven hebben, maar dat is ook exact de insteek van de desktop versie ; eenmalig inloggen via de sms verificatiecode en je hoeft niet telkens de telefoon te pakken wanneer achter de computer/tablet. Wat jij benoemt is een standaard messenger cliënt.