‘Volgende week nieuwe iMac-modellen’

17 reacties

Wie op het punt staat een nieuwe iMac te kopen, doet er goed aan nog een weekje te wachten. Volgens de Franse website MacG komen er volgende week nieuwe iMacs. De nieuwe modellen zullen vooral hardwarematige vernieuwingen krijgen.

Waarschijnlijk wordt de nieuwe iMac voorzien van de laatste generatie Intel-processor, dit zorgt voor een kleine snelheidswinst. Mogelijk verlaagt Apple de prijs van de iMac ook met 100 euro. De MacBook Air kreeg vorige maand een vergelijkbare update met nieuwe processor en verlaagde prijs.

Er is volgende week geen groot Apple-evenement gepland, daarom wordt niet verwacht dat de nieuwe iMac-modellen een Retina Display zullen bevatten. Het betreft waarschijnlijk een kleine ‘specbump’ met nieuwe hardware onder de motorkap.

De verwachtte
De verwachtte upgrades worden in het groen weergegeven.

Apple vernieuwde de iMac voor het laatst in september van 2013, toen kreeg de desktopcomputer van Apple een snellere processor, ondersteuning voor snel 802.11ac Wi-Fi en verbeterde SSD-opslag. Toen werden de prijzen ook al iets verlaagd. Wie op een Retina iMac hoopt, moet zijn adem nog even inhouden. Recente aanwijzigingen die gevonden werden in OS X 10.10 Yosemite wijzen erop dat een Retina Display voor de iMac in de pijplijn zit.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Radio

  Een zelfde soort update zagen we eerder bij de Macbook Air. Ik denk dat we tot 2015 moeten wachten tot er echte modelwijzigingen plaatsvinden.

  Daarmee bedoel ik een Mac Mini met nieuw ontwerp, en de Macbook Air met retina scherm / Imac met retina scherm. Sterker, het zal mij niet verbazen als al deze modellen dan voorzien worden van ARM A9 processoren. Ik las eerder dat Apple al lange tijd druk aan het testen is, maar dat het nog twijfelt over de datum voor introductie. Waarschijnlijk verklaart iedereen mij nu voor gek of wordt het genegeerd;-)

 • Profielfoto
  Afroman

  Dat zou kut zijn als Apple WEER van processor switcht. De laatste keer was in 2006. En pas in 2009 was alles Intel ONLY en in 2011 alles volledig 64 bit. Kunnen alle programma’s WEER herschreven worden. En daarnaast, het is ook niet publiekelijk bekend gemaakt. Dus ik geloof er niet in. AL die ontwikkelaars moeten er ook op de hoogte van zijn lijkt me.

  Nou ja we zien het wel wat de geruchten zullen zijn. Want als binnenkort een processor-switch is is het beter dat ik even wacht met het aankoop van een nieuwe Mac.

  En volgens mij heeft Apple een supergoede deal met Intel. Sowieso alle nieuwe processoren zijn loeisnel, de deal met Thunderbolt, En ook nog de grafische processoren. Ik hoor weinig klachten over de huidige generatie Macs. Dat was destijds wel anders.

 • Profielfoto
  ---

  Vind ik dan weer niet zo erg, net vorige maand een nieuwe iMac gekocht.

 • Profielfoto
  Buzz

  Afroman: Ik denk dat je gelijk hebt. Er is op dit moment geen enkele duidelijke reden te verzinnen om voor de Mac een overstap naar ARM te maken. Er zijn een heleboel redenen te verzinnen om bij Intel te blijven.

 • Profielfoto
  PBP

  Ze mogen voor die prijzen nu ook wel eens standaard een Fusion Drive erin doen.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Als je daadwerkelijk je adem inhoudt tot er een Retina iMac is, ga je hem niet meer meemaken denk ik..

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik heb er nog niet naar gezocht eigenlijk maar weet iemand hoe je ARM kan vergelijken met de huidige Intel processoren?

  – op snelheid
  – op energie verbruik
  – op hitte van de processor.

  Is ARM dan al in te zetten in en MacBook Pro AIR Mac Mini of iMac zonder in snelheid en kracht in te leveren?

  In mijn beleving is ARM nog niet zo ver om voor deze hardware te gebruiken.

 • Profielfoto
  Buzz

  Inderdaad knekkie. Eén van de snelste ARM CPUs zit in de iPhone 5S en iPad Air. Deze is qua rekenkracht te vergelijken met een MacBook Air van een jaar of vier geleden, heb ik me laten vertellen. Dat is al heel wat, maar natuurlijk geen alternatief voor een MacBook van nu. Het grootste voordeel van ARM is de energiezuinigheid. Maar Intel chips zijn daarin ook steeds beter. ARM en Intel naderen elkaar dus van twee kanten, respectievelijk zuinige chips die steeds krachtiger worden en krachtige chips die steeds zuiniger worden. De vraag is of de een de ander voorbij zal streven.

 • Profielfoto
  bArtificial

  Als je daadwerkelijk je adem inhoudt tot deze update er is maak je die ook niet meer mee:)

 • Profielfoto
  freewel

  ik zou het eerlijk gezegt ook niet erg vinden als ze een imac met i7 zouden maken. vind de imac van nu leuk maar niet interessant genoeg om in te ruilen voor een macbook pro, wat mij betreft.

  en idd ik hoop niet dat ze gaan beginnen met ARM processors! maar zou best kunnen dat ze het gaan aankondigen voor een volgende generatie.

 • Profielfoto
  Radio

  Ik vind het zeer aannemelijk dat Apple over gaat op ARM. Ik heb nog wel een conspiracy theory achtig iets wat ik laatst op de WWDC hoorde, waarvan ik dacht van ja…

  De nieuwe programmeertaal van Apple voor de Mac OS X heet Swift.

  Gezien de prestatieverbeteringen van deze programmeertaal zal het mij niet verbazen dat ze de kennis voor een deel halen uit het modelleren van de CPU van de ARM processoren, zoals die in de IPhone en IPad gebruikt worden. Laat dat nu sterk verbonden zijn met de naam Swift, zoals ze die daar nu óók al voor gebruiken.

  Maar het is afwachten. En met mensen die zeggen dat een Intel-processor veel krachtiger is dan een ARM, die moet ik daarin gelijk geven ;-) Maar de technologie staat niet stil. En drie dingen staan sowieso vast. En dat is (1) Apple wil dingen graag in eigen beheer doen (2) Het duurt maar en het duurt maar dat energiezuiniger maken van Intel processoren (3) Apple zoekt naar mogelijkheden om de kosten te drukken.

  Ik denk dat ze in Apple in het diepe geheim hele brute dingen aan het doen zijn met het tweaken ARM-processoren. Maar ik weet het ook niet hoor. Het blijft speculeren, maar dat mag toch ;-)

 • Profielfoto
  ---

  ik zou het eerlijk gezegD ook niet erg vinden als ze een imac met i7 zouden maken…

  Die is er wel, BTO.

 • Profielfoto
  Radio

  Ik was iets vergeten. En dat is dat het enorme voordelen kan hebben als Apple de hele stack beheert. Eigen processor, eigen programmeertaal (Swift), eigen OS en eigen toestellen. Dan kan je het allemaal zelf bedenken en op elkaar afstemmen. Maar zal er verder over ophouden

 • Profielfoto
  pschaik26

  Zelf hoop ik dat de MacMini ook wordt vernieuwd en liefst snel want ik wacht al een tijdje totdat ik er een aan kan schaffen. Had even de hoop dat er een nieuw model geïntroduceerd zou worden tijdens de WWDC maar mooi niet. En de huidige is toch al echt een hele tijd niet geüpdatet. Ik wil niet weer van een nieuw model horen, 2 weken nadat ik er een aanschaf

 • Profielfoto
  Maikelw

  Zelf hoop ik dat de MacMini ook wordt vernieuwd en liefst snel want ik wacht al een tijdje totdat ik er een aan kan schaffen. Had even de hoop dat er een nieuw model geïntroduceerd zou worden tijdens de WWDC maar mooi niet. En de huidige is toch al echt een hele tijd niet geüpdatet. Ik wil niet weer van een nieuw model horen, 2 weken nadat ik er een aanschaf

  Hoop ook voor je dat er snel een refreshing komt. Ik kon niet meer wachten en heb n maandje terug n modelletje gehaald bij de mediamarkt. Op t werk momenteel een iMac met iets van 16gb ram en n i7 processor geloof ik en ik moet zeggen, de snelheid van de Mac mini thuis bevalt me eigenlijk prima.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik zit nu naar mijn 27 inch late 2013 iMac te kijken en vraag mij af of Retina een toegevoegde waarde gaat geven. Dit model levert mij alles wat ik nodig heb: snel, grafisch super, betrouwbaar en alles werkt naar behoren. Retina zal -net als bij mijn iPad mini- voor een extra dimensie zorgen, maar op een 27 inch scherm…Ik verbaas me nu al over de details en kleurdiepte.
  Uiteraard koop ik hem wel als ie uitkomt, maar dat heeft meer met mijn hebberigheid te maken.

 • Profielfoto
  jonahke

  Bij een iMac zit je toch zoizo verder af dan bij bv. een Macbook, dus is retina dan echt wel nodig (behalve om als marketingstunt te gebruiken)? En hoeveel duurder gaat dit dan wel niet worden? :O