Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juni 2014

‘Volgende week nieuwe iMac-modellen’

Wie op het punt staat een nieuwe iMac te kopen, doet er goed aan nog een weekje te wachten. Volgens de Franse website MacG komen er volgende week nieuwe iMacs. De nieuwe modellen zullen vooral hardwarematige vernieuwingen krijgen.

Waarschijnlijk wordt de nieuwe iMac voorzien van de laatste generatie Intel-processor, dit zorgt voor een kleine snelheidswinst. Mogelijk verlaagt Apple de prijs van de iMac ook met 100 euro. De MacBook Air kreeg vorige maand een vergelijkbare update met nieuwe processor en verlaagde prijs.

Er is volgende week geen groot Apple-evenement gepland, daarom wordt niet verwacht dat de nieuwe iMac-modellen een Retina Display zullen bevatten. Het betreft waarschijnlijk een kleine ‘specbump’ met nieuwe hardware onder de motorkap.

De verwachtte upgrades worden in het groen weergegeven.

Apple vernieuwde de iMac voor het laatst in september van 2013, toen kreeg de desktopcomputer van Apple een snellere processor, ondersteuning voor snel 802.11ac Wi-Fi en verbeterde SSD-opslag. Toen werden de prijzen ook al iets verlaagd. Wie op een Retina iMac hoopt, moet zijn adem nog even inhouden. Recente aanwijzigingen die gevonden werden in OS X 10.10 Yosemite wijzen erop dat een Retina Display voor de iMac in de pijplijn zit.

Reageer op artikel:
‘Volgende week nieuwe iMac-modellen’
Sluiten