Unieke bluetooth-tracker iFind heeft geen accu nodig

12 reacties

Sinds de komst van Bluetooth 4.0 en iBeacon-technologie zijn er talloze kleine tags die kunnen helpen bij het opsporen van je bezittingen. Voorbeelden hiervan zijn de VTag en Tile. Nadeel van deze tags is dat ze met een klein batterijtje werken dat leeg raakt.

Ook iFind biedt tracking functionaliteit, maar heeft hiervoor geen batterij of accu nodig. De tag haalt energie uit straling van bijvoorbeeld Wi-Fi netwerken die in de lucht zijn, hierdoor bevat de iFind geen batterij en raakt deze ook nooit leeg. Wel zo handig voor een apparaatje dat permanent op je bezittingen hoort te zitten.

Momenteel is iFind een hit op Kickstarter. Ondanks dat het bedrijf slechts 40.000 dollar op wilde halen, is inmiddels bijna een half miljoen toegezegd. De Bluetooth-tags komen in oktober op de markt en kosten in de pre-order fase ongeveer 15 euro. De tags zijn niet veel groter dan een euro en werken binnen een afstand van 60 meter vanaf een iPhone of Android-toestel. Functies als bezittingen oppiepen en een seintje geven als bezittingen ergens achter gelaten worden, ontbreken niet.

In een technische briefing die door de makers op Kickstarter is gepost, wordt verder ingegaan op de batterijloze werking van de iFind. Het apparaatje absorbeert straling uit Wi-Fi netwerken, radiozenders en andere signalen die in de lucht zijn, deze worden vervolgens omgezet in stroom. Om een constante werking van het apparaat te garanderen is deze voorzien van een zogenoemde power bank die de energie opslaat.

Omdat Bluetooth 4.0 slechts weinig energie nodig heeft om te werken en er praktisch overal genoeg straling in de lucht is, kan de iFind jaren werken.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Lucazz

  Moet het niet 6 meter zijn i.p.v. 60 meter?

 • Profielfoto
  essiw

  ^nee, “With its 200ft (60m) detection range and loud alarm, iFind will never let you down.”

 • Profielfoto
  marciemarc

  Erg veel backers zijn zich na het lezen van alle commentaren wel ernstig zorgen aan het maken over de haalbaarheid van het beloofde. Er wordt ook krampachtig gedaan door de makers om bewijs te leveren of ze deze perpetuum mobile echt werkend hebben in prototype.
  Ik ben backer en wil graag met de ontwikkeling van dit apparaat volgen, maar of de tag inderdaad 20 jaar meegaat, wie zal het zeggen. Dat weten we ook pas over enige tijd, maar dan is de maker misschien al lang op de Bahama’s…
  Als het echt zo werkt als ze zeggen is hun technologie zo baanbrekend dat er heel veel bedrijven in de rij zullen staan om hun patenten over te nemen !
  Afwachten met enige scepcis dus.

 • Profielfoto
  FastMac

  Heb er twee besteld. Lijkt me echt de handigste optie voor het kwijt zijn van sleutels en/of telefoon.
  Of dat opladen werkt… wellicht kan hij ook op zo’n wireless charger.

 • Profielfoto
  sedikit

  -Het is misschien goed om te weten dat de app iFind(in de iTunes store) niets te maken heeft met het hier beschreven iFind
  -Verder niets nieuws onder de zon. Enkele decennia geleden kon je een klein dingetje (heet nu waarschijnlijk “gadget”….)aan b.v. je sleutelhanger doen. Als je de sleutelhanger kwijt was, hoefde je alleen maar te fluiten, en de sleutelhanger floot/piepte terug. Ze zijn er kennelijk nog steeds.

  http://www.beslist.nl/products/cadeaus_gadgets_culinair/r/Fluitende_Sleutelvinder/

 • Profielfoto
  Tuvix

  -Enkele decennia geleden kon je een klein dingetje (heet nu waarschijnlijk “gadget”….)aan b.v. je sleutelhanger doen. Als je de sleutelhanger kwijt was, hoefde je alleen maar te fluiten, en de sleutelhanger floot/piepte terug. Ze zijn er kennelijk nog steeds.

  Dat is waar maar dit werkte meestal niet, je moest dan echt op de juiste manier fluiten om het te laten reageren.

 • Profielfoto
  sedikit

  Er is niets op tegen om op de juiste manier te fluiten:D

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Zou er op zich wel 10 willen bestellen, maar ik vraag me inderdaad ook af of ze het waar kunnen maken. Heb namelijk het idee van niet …

  Edit: Na het lezen van het relaas op Drop Kicker (http://drop-kicker.com/2014/06/ifind-rf-energy-harvesting-bluetooth-beacon/) zie ik er voor nu van af.

 • Profielfoto
  seek

  Beste redactie, als jullie USB, App Store, … correct met hoofdletters spellen, waarom dan ook niet Bluetooth?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Beste redactie, als jullie USB, App Store, … correct met hoofdletters spellen, waarom dan ook niet Bluetooth?

  Is dat serieus iets waar je je druk over maakt …?

 • Profielfoto
  Pog MiPhone

  Volgens Van Dale hoeft “bluetooth” niet met een hoofdletter.

 • Profielfoto
  aukem

  Volgens Van Dale hoeft “bluetooth” niet met een hoofdletter.

  Godsamme zeg…