Tweede betaversie iOS 8 brengt podcasts, uiterlijke verfijningen en bugfixes

11 reacties

Twee weken na de WWDC van 2014 heeft Apple de tweede betaversie van iOS 8 uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen iOS 8.0 beta 2 nu downloaden. Wie de eerste beta van iOS 8 al geïnstalleerd heeft kan de update ook over the air binnenhalen.

Afhankelijk van het toestel is de update 247 tot 359 mb groot. Er zijn vooral kleine bugfixes en uiterlijke verfijningen gedaan. Nieuw is de podcasts-app die standaard geïnstalleerd wordt. Veel apps, zoals WhatsApp, zijn ook in de tweede beta nog zo goed als onbruikbaar.

Nieuw is de podcasts-app, voorheen een losse download in de iTunes Store, maar nu onderdeel van iOS. Via deze app kun je je gemakkelijk abonneren en een seintje krijgen als er bijvoorbeeld een nieuwe aflevering van OMT Café of OMT Live beschikbaar is.

Podcasts is nu standaard aanwezig op het homescreen.
Podcasts, nu standaard aanwezig op het homescreen.

Er werden ook kleine uiterlijke verfijningen gedaan. In de berichten-app zijn het camera-icoon en de microfoon niet langer blauw. Ook nieuw: een knop om alle berichten in één keer als gelezen te markeren.

iOS 8 beta 1 (links) en iOS 8 beta 2 (rechts).
iOS 8 beta 1 (links) en iOS 8 beta 2 (rechts).

Hoewel iOS 8 beta 1 op de iPad werkte, was QuickType nog niet aanwezig, beta 2 brengt hier verandering in. QuickType is nog niet erg nuttig voor Nederlanders, de voorspeltechniek in het toetsenbord werkt niet in onze taal.

QuickType werkt nu ook op de iPad.
QuickType werkt nu ook op de iPad.

Een andere kleine bugfix is die voor de schermhelderheid, de slider in het instellingenmenu werkte eerst niet, dit is opgelost. Ook is er een beginnetje gemaakt met iCloud-foto’s, dit is een vervanging voor fotostream. In plaats van de laatste 1000 foto’s, worden met iCloud-foto’s alle foto’s op de iPhone opgeslagen in Apple’s cloud.

iCloud-foto's is nu te activeren.
iCloud-foto’s is in iOS 8 beta 2 te activeren.

Verder opvallende punten

 • Cameraconnector werd niet herkend, dit is opgelost
 • FaceTime crasht nog steeds in horizontale stand
 • Find my iPhone werkt nu correct op iPad, voorheen kon lost modus niet ingeschakeld worden
 • WhatsApp crasht nog steeds door bepaalde lettercombinaties (ligaturen)
 • Foutje: Dagen van de week in agenda-icoon met hoofdletter (zie screenshot 1)

Beschikbaarheid iOS 8
Betaversies zijn ruwe testversies van iOS, deze zijn alleen voor gebruik door ontwikkelaars of testers met een developer account. Het wordt afgeraden betaversies apparaten voor dagelijks gebruik te installeren. In september of oktober wordt de publieke versie van iOS 8 verwacht. Tot die tijd houden we je op de hoogte van alle nieuwigheden.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Roan Strik

  Kleine designverandering:
  In safar pi zijn in de tabview de tabbladen langer gemaakt.

 • Profielfoto
  Aerea

  Woei, iCloud-foto’s. :3 (al lijkt het nog niet echt iets te doen..?)

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Die foto-app op OS X Yosemite lijkt mij behoorlijk overbodig. Ik bedoel van waarom bestaat iPhoto dan?!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dat wordt een vervanger voor iPhoto, lijkt me. Waarschijnlijk helemaal opnieuw opgebouwd en geschreven.

  iPhoto is best wel antiek en door de jaren heen mondjesmaat bijgewerkt. Nu ze helemaal cloud gaan is het een mooi moment voor een “from the ground up” rewrite.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Het is uiteraard een beta maar het voelt nog echt als een alpha versie. Geldt ook voor OS X Yosemite. Beiden echt nog totaal onbruikbaar IMHO.

  Maar goed, ze noemen het dan ook eufemistisch een ‘developer preview’ ;).

 • Profielfoto
  Needler

  Ik wacht wel even op beta 5 ofzo. Vorig jaar met iOS 7 was die redelijk stabiel.

 • Profielfoto
  McPherson

  is nog steeds te buggy helaas…..denk met 2 versies dat ie bruikbaar is. Video in Apps zorgt voor crashes. WhatsApp crashed nog steeds door die lettercombi’s. Netflix is onbruikbaar.

  Ik ben iig vannacht bezig geweest met alles terug te knallen naar iOS 7. Voor dagelijks gebruik minder bruikbaar dan Beta 1 imho.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik wil toch echt graag eindelijk de mogelijkheid krijgen, om standaard apps van Apple te inactiveren. Zoals Aandelen, Podcasts, Passbook, etc. Desnoods gewoon uitvinken bij de instellingen. Moet toch kunnen? Bij Android kan het ook niet, bij standaard apps van Samsung.

 • Profielfoto
  Aerea

  Mee eens. Apple duwt steeds meer van die apps door je strot in plaats van dat je ze uit kunt vinken, erg jammer!

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik wil toch echt graag eindelijk de mogelijkheid krijgen, om standaard apps van Apple te inactiveren. Zoals Aandelen, Podcasts, Passbook, etc. Desnoods gewoon uitvinken bij de instellingen. Moet toch kunnen? Bij Android kan het ook niet, bij standaard apps van Samsung.

  Tegenwoordig kun je bij Android gewoon voorgeinstalleerde apps uitschakelen. Ik weet niet of Samsung dat eruit sloopt bij bepaalde toestellen, maar standaard zit die mogelijkheid wel in Android.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Dat kunnen deactiveren van Apps geldt voor de stock Android apps, níet voor apps die er door Samsung zijn opgezet (evenals sommige andere fabrikanten). Die kun je zelfs niet eens verwijderen, omdat ze in de ROM ingebakken zitten. Dus wil je die apps niet, dan zul je je toestel moeten rooten (Android-variant van jailbreaken)…