Maarten
Maarten Accessoires 29 juni 2014

The Qwerkywriter: tikken als vroeger

Kickstarter is dé plek om toffe projecten te ontdekken en bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe producten. The Qwerkywriter is zo’n product. Een mechanisch toetsenbord, gebaseerd op  het principe van de typemachine, laat menig hart sneller kloppen.

Typemachines zijn tegenwoordig in vele musea te vinden en de vintage look is helemaal in. Denk eens terug aan het gevoel en het geluid van tikken op een typemachine en bekijk de video van The Qwerkywriter. Dit mechanische toetsenbord heeft de look & feel van een typemachine, een eigen geluid en werkt met zowel Mac als iPad. Nieuw, in een oud jasje.

Het toetsenbord werkt met USB en er zijn plannen voor bluetooth. De 84 toetsen zijn van hoogwaardige kwaliteit en kunnen per besturingssysteem worden aangepast. Een echt appeltje  zal dus niet ontbreken. Het toetsenbord in de video is nog een handgemaakt prototype. Uiteindelijk zal het product in fabrieken geproduceerd worden. Omdat het toetsenbord Bluetooth gaat ondersteunen als de 100% gehaald is, werkt het ook met de iPad. Waar vroeger papier in de bovenkant van de typemachine zat, is bij The Qwerkywriter plaats voor een tablet.

Een appeltje zal niet ontbreken.

Met nog vier dagen op de teller is het project voor 93% gefinancierd. The Qwerkywriter is niet goedkoop. Om een eerste exemplaar in handen te krijgen moet minimaal $289 betaald worden. Voor een tientje meer is er een internationale toetsindeling beschikbaar (ISO Layout). Voor de liefhebbers van typemachines en mechanische toetsenborden is The Qwerkywriter het ideale accessoire.

Bekijk The Qwerkywriter op Kickstarter.

Reageer op artikel:
The Qwerkywriter: tikken als vroeger
Sluiten