Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 juni 2014

Tesla gaat copycats stimuleren

Hoewel Tesla Motors en Apple recent nog in gesprek waren over een overname of samenwerking, heeft de fabrikant van progressieve elektrische auto’s iets gedaan waar bij Apple in Cupertino de wenkbrauwen van omhoog gaan.

Momenteel is Tesla de enige fabrikant die een auto 350 kilometer kan laten rijden op één acculading, anderen komen doorgaans niet verder dan 60 tot 150 kilometer. Omdat Tesla zelf niet genoeg auto’s verkoopt om écht een elektrische revolutie te ontketenen, heeft het besloten zijn patenten vrij te geven zodat andere automakers deze kunnen gebruiken.

Elon Musk, CEO van Tesla, kondigde de stap donderdag door middel van een blogpost aan. Daarin staat dat de patenten alleen door fabrikanten met ‘goede bedoelingen’ gebruikt morgen worden. Het is onduidelijk wat precies de definitie van ‘goede bedoelingen’ is. Duidelijk wordt dat Tesla liever heeft dat concurrenten het kunstje afkijken in plaats van helemaal geen elektrische auto’s maken. Van de 100 miljoen auto’s die per jaar verkocht worden, is slechts 1 procent elektrisch.

Tesla wil het gebruik van stroom ipv benzine stimuleren.

De autofabrikant heeft ongeveer 200 patenten op zijn naam staan, een groot aantal van deze patenten heeft met de batterijtechniek te maken. Zo zijn er patenten die een mechanisme voor snelladen omschrijven en patenten die te maken hebben met het optimaliseren van het aantal kilometers dat op een acculading gereden kan worden.

Als Apple zou besluiten zijn patenten vrij beschikbaar te stellen, zou de vlag in Zuid-Korea uitgaan.

Reageer op artikel:
Tesla gaat copycats stimuleren
Sluiten