Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juni 2014

Stationsgebied Rotterdam vol iBeacons

Rotterdam wil naast New York en Londen de eerste Nederlandse stad worden waar op grote schaal geëxperimenteerd wordt met iBeacons. De komende tijd wordt het hele ‘Rotterdam Central District‘ voorzien van Apple’s slimme Bluetooth-bakens.

Door middel van iBeacons kunnen passenten persoonlijke aanbiedingen en notificaties van bedrijven, retailers en restaurants uit de omgeving van het stationsgebied ontvangen. De iBeacons staan echter ook open voor ontwikkelaars, zij kunnen de apparaatjes reserveren om projecten op grote schaal te testen. Hiermee wordt Rotterdam een grote proeftuin voor iBeacons.

Het Rotterdamse Internetbureau Mangrove is bezig met een app voor het stationsgebied, deze zal ervoor zorgen dat de telefoons van bezoekers de informatie van de iBeacons kunnen ontvangen. Op moment van schrijven is de Rotterdam Central District (RCD) app nog niet in de App Store aanwezig.

Benieuwd naar de mogelijkheden van iBeacons? In een recente aflevering van onze talkshow OMT Live gat het een uur lang over de nieuwe, door Apple ontwikkelde techniek. Bekijk ook een praktijkvoorbeeld: het gebruik van iBeacons in het Groninger Museum.

Reageer op artikel:
Stationsgebied Rotterdam vol iBeacons
Sluiten