Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juni 2014

Split screen iOS 8 verschijnt in video

Eerder deze week stuitte ontwikkelaar Steven Troughton-Smith op een verborgen functie in iOS 8. De nieuwe versie van iOS blijkt code te bevatten die het mogelijk maakt om twee apps naast elkaar weer te geven. Oftewel: multitasking met een split screen.

Het lijkt erop dat Apple slechts een beginnetje heeft gemaakt met de nieuwe functie en deze daarom nog niet publiek beschikbaar is. Toch slaagde Troughton-Smith erin om split screen aan de praat te krijgen. De ontwikkelaar maakte een video waarin de functie gedemonstreerd wordt.

Apps kunnen niet alleen de helft van het scherm, maar ook een vierde of drie kwart beslaan. Uit de video valt op de maken dat een app met twee vingers naar een kant van het scherm gesleept kan worden om deze kleiner te maken. Apple werkt waarschijnlijk nog volop aan de implementatie van split screen. Verwacht wordt de functie pas in een latere versie van iOS 8, bijvoorbeeld iOS 8.1, beschikbaar zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Split screen iOS 8 verschijnt in video
Sluiten