Snellere verbeteringen in Apple Maps

15 reacties

Het in 2012 geïntroduceerde Apple Maps kon na de lancering op nogal wat kritiek rekenen. Een belangrijk kritiekpunt wat het ontbreken van points of interest. Zoeken naar de naam van een supermarkt of ander bedrijf in de buurt leverde vaak de melding ‘Niets gevonden’ op.

Hoewel gebruikers zelf de mogelijkheid hebben om correcties aan de kaarten te doen, werden deze maar mondjesmaat in behandeling genomen. Echter lijkt er ineens een knop om te zijn gegaan bij Apple, diverse gebruikers melden op Reddit dat aangedragen kaartverbeteringen nu erg snel doorgevoerd worden. Ook oude verbeteringen zijn opgenomen in de kaarten.

Bij een kaartendienst kan het altijd voorkomen dat een kaart niet klopt. Onduidelijke bedrijfsdata of veranderingen aan wegen zijn enkele oorzaken. Door middel van een ingebouwd feedback systeem kunnen gebruikers dit soort problemen in Apple Maps melden. Sinds kort volgt ook een seintje als de aangedragen verbetering is verwerkt.

"Het door u gemelde probleem is opgelost"
De melding “Problem fixed” verschijnt steeds sneller en vaker.

Apple lijkt inmiddels een duidelijk systeem te hebben ontwikkeld voor het verwerken en prioriteren van verbeteringen aan kaartdata. Grote publieke plaatsen als banken en supermarkten worden eerder verwerkt dan bijvoorbeeld kleine kantoren.

Volgens recente geruchten was er sprake van interne strubbelingen binnen het Apple Maps-team. Mogelijk heeft Craig Federighi de zweep gehanteerd en is het eerste resultaat, in aanloop naar iOS 8, inmiddels zichtbaar.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  FrEaKi

  Goed bezig! Minder afhankelijkheid van G.maps!

 • Profielfoto
  THX-1138

  De afstand tussen Apple Maps en Google Maps lijkt me inmiddels onoverbrugbaar. Ik zou graag zien in iOS8 dat de kaartkeuze voor het hele OS optioneel zou worden.

  Google is simpelweg tè goed en zo gedetailleerd dat het me voor Apple zinloos lijkt om er energie in te steken.

 • Profielfoto
  Xcode

  Heb net even gekeken, fijn om te zien dat de kaartverbetering die ik enkele maanden geleden heb aangedragen ook inmiddels is verwerkt. Het nieuwe feedbacksysteem zou een voorbeeld moeten zijn voor andere bedrijven.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @THX-1138 Kleine stapjes. Maar het blijven ontwikkelen van de app is wel zeker van belang voor Apple. Er zullen toekomstige apps komen die Apple Maps als basis hebben en voor veel informatieverwerking is het ook van belang een goed eigen kaarten systeem te hebben.

  Ik vraag me af hoe groot het verschil nog is over 3 jaar. Met uitzondering van streetview natuurlijk, want dat is wel echt fantastisch, voor de gebruiker. Voor Apple en de apps die het kan baseren op Mapps is street view van minder belang volgens mij.

 • Profielfoto
  essiw

  De grootste minpunten van apple maps tegenover google maps vind ik het zoeken, apple maps vind vaak plaatsen niet terwijl google maps deze wel vind, en de ingebouwde OV routes. Bij apple maps moet je naar je externe app toe en bij google maps krijg je direct bijvoorbeeld de busroutes te zien.

 • Profielfoto
  celie

  Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Accepteren dat Google Maps beter is.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @celie Ik ben het volledig met je eens, Google maps is beter, maar daar hoeft Apple zich dan toch niet bij neer te leggen?

  Het zou wel een heel eenzijdige bedoeling worden in deze wereld met een dergelijke opstelling. Alles kan ontwikkelen.

 • Profielfoto
  plonserd

  Zolang Apple niets Streetview-achtig heeft blijf ik beide apps gebruiken. Streetview moet zowat de beste uitvinding ooit zijn in de geschiedenis van het kaartlezen:D Zo kan je snel opzoeken waar je precies moet zijn, of de omgeving van dat hotel dat je wil boeken nu echt zo mooi is,… Met flyover weet je ook nog helemaal niets

 • Profielfoto
  Renverse

  “X is beter dan Y, waarom probeert Y nog?”

  Wat een kuitmentaliteit, zeg. Hanteren jullie die ook in het echte leven? Als iemand beter dan jij kap je er ook meteen mee?

  En als je Google Maps terug wil op je iPhone moet je maar eens een keer goed informeren waarop het er überhaupt niet meer is.

 • Profielfoto
  bassbug

  Wat ik een groot voordeel van GoogleMaps is dat het zoeken altijd werkt ondanks typefouten. Bij andere maps zie je dat er een foutmelding komt als je een adres niet helemaal goed hebt ingetikt.

 • Profielfoto
  Buzz

  Amstelveen is na al die jaren nog steeds Amstelhoek.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @Buzz_D Wat bedoel je? Bij mij staat gewoon Amstelveen op de kaart:angel:

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ook al ben ik een groot Apple fan, Google Maps blijft voor mij de standaard. Ze zullen bij Apple nog heel wat moeten doen om GM te kunnen evenaren.
  Toegegeven Apple heeft een mooi fundament gelegd en het feit dat meldingen nu snel verwerkt worden is perfect. Zal Apple Streetview-achtige functionaliteit kunnen/willen toevoegen?

  Het is denk ik heel goed dat APple een eigen kaartdienst heeft waarmee ze dingen kunnen doen met apps of diensten die anders niet zouden kunnen, maar eerlijk is eerlijk, Google Maps heeft een enorme voorsprong.

 • Profielfoto
  csteelooper

  (…) En als je Google Maps terug wil op je iPhone moet je maar eens een keer goed informeren waarop het er überhaupt niet meer is.

  Uhm… Hoezo Google Maps voor iPhone bestaat niet meer? Heb je onder een steen geleefd of zo? Deze bestaat al sinds iOS 6, maar wil verder niets zeggen hoor… Ik denk dat jij bedoelt dat het niet meer standaard in iOS zit, maar dat had allerminst met de kwaliteit van de dienst te maken. Dat was veeleer het gevolg van de al eeuwigdurende strijd tussen Apple en Google…

 • Profielfoto
  hans dorsman

  Ik vind vooral de 3D view van Apple mooi, maar dan moet die natuurlijk wel beschikbaar zijn. In Nederland is er volgens mij nog geen enkele stad met 3D.