Reuters deelt nieuwe info over iWatch

25 reacties

Persbureau Reuters heeft nieuwe informatie over Apple’s geruchtmakende iWatch ingefluisterd gekregen. Het slimme horloge bevat volgens de nieuwsdienst een 2,5-inch scherm, kan draadloos opgeladen worden en de hartslag van de drager meten.

De productie van de iWatch start volgens de bronnen van Reuters in juli, het grote publiek zal in oktober kennis kunnen maken met de wearable van Apple. Het Japanse Nikkei noemde eerder ook oktober als maand waarop de iWatch op de markt komt. Dit is in lijn met de aankondiging van nieuwe iPhones, iPads en waarschijnlijk is iOS 8 dan ook klaar voor uitrol.

Als de iWatch inderdaad een 2,5-inch scherm bevat zou het een flink apparaat om de pols worden, een relatief groot scherm kan ook nadelig zijn voor de accuduur. Smartwatches die nu op de markt zijn hebben meerstal een scherm van ongeveer 1,5-inch en een niet al te beste accuduur van hooguit een dag. Verwacht wordt dat Apple dit beter gaat doen.

gezondheids- en fitnessdata
Het vullen van de Health-app kan een belangrijke taak voor de iWatch worden.

De iWatch tegelijk met iOS 8 uitbrengen is een logische keuze. De nieuwe versie van iOS bevat een nieuwe Health-app die verschillende data van gezondheids- en fitnessaccesoires samenbrengt. Ook de sensoren die in de iWatch zitten, kunnen de Health-app met data vullen.

Eerdere geruchten wijzen op een prijs van ongeveer 350 dollar. Apple zou het eerste jaar ongeveer 50 miljoen iWatches willen verkopen. Wordt jij een van de 50 miljoen eerste kopers?

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  UtregCity

  Yes Sir!

 • Profielfoto
  GT1988

  Als het niet meer is dan een verlengstuk dan niet. Als het echt een op zich staand product is wat ook iets toevoegd t.o.v. een horloge dan wel.

 • Profielfoto
  SimondeBoer

  Als het 2,5 inch scherm gebogen wordt valt de grootte om de pols wel mee. Hangt er vanaf wat de iWatch meer gaat bieden. Voor 350 dollar mag dat wel flink wat meer zijn dan alleen een polsmeter!

 • Profielfoto
  Xcode

  … een relatief groot scherm kan ook nadelig zijn voor de accuduur…

  Als het scherm niet de hele tijd aan staat, dan betekent een groter scherm dus een langere accuduur omdat de batterij groter is.

 • Profielfoto
  ivar

  Ik hoop op gps om hem zo bij het golfen te kunnen gebruiken. Dat hij beter wordt als de nieuwe garmin s6.

 • Profielfoto
  Abalone1994

  Ik ben heel benieuwd naar de iWatch, maar als hij echt 350 dollar gaat kosten laat ik hem toch echt aan mij voorbij gaan! Dan laat ik het wel lekker bij m’n Pebble.

 • Profielfoto
  Niels

  Misschien is het gewoon een heel langwerpig scherm, als het dan ook nog eens gebogen is valt 2,5 inch misschien best wel mee.

 • Profielfoto
  iFlorens

  Denk dat het met 2,5inch in ieder geval niet rond gaat worden, wat ik op zich wel jammer vind..

 • Profielfoto
  Kobes

  Afhankelijk van wat ie kan en doet koop ik hem vast wel. Zie nu mensen met een pebble en dat lijkt me al handig. Die koop ik echter niet totdat ik ook het idee van Apple heb gezien. Liever de kans een afgewogen keuze te maken. Hopelijk is het ding een beetje charmant en zakelijk acceptabel. Als je er ook mee kan duiken wordt ik helemaal blij (hoewel die kans minimaal is).

  350 is niet bizar veel voor een horloge met veel extra’s. Het is een hoop geld, maar een beetje een mooi klokkie kost niet minder. Simpele horloges wel, maar ja, dat is dan geen ‘merk’ en zeker geen smartwatch.

 • Profielfoto
  TBITW

  Nope, aangezien ik ios kan missen als kiespijn (Mac OS ftw!), zal ik de iWatch niet kopen…

  Er van uitgaand dat Apple z’n eigen regels volgt en de watch niet voor android beschikbaar maakt.

 • Profielfoto
  Antaeus

  Voor android geschikt maakt????
  Een grieppie on de leden???

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Wellicht moeten we het idee van een horloge zoals we dat kennen dus volledig opgeven. Maar meer kijken naar een brede armband, met een gebogen en relatief groot scherm.

  Een nieuw product dat eerst even door een sociale acceptatie heen moet, maar vervolgens een normaal onderdeel wordt van wat we in de wereld verwachten aan te treffen.

  Twee uitvoeringen:

  1. Een soort iPod versie voor 350 euro

  2. Een iPhone versie beginnend bij 600 euro. Deze heeft niet alle functionaliteit van de 5s of komende 6, maar is wel dus super klein en om de pols en je kan ermee bellen.

  De iPod versie is natuurlijk wel volledig compatible met de iPhone en je kan er ook me bellen, via de iPhone. Net zoals dat je straks met je Mac kan bellem.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Nora Nora: ik denk dat je eerste opmerkingen waar zijn en precies aangeven waarom de wat cynische commentaren hierboven naar mijn mening voorbarig zijn.

  Apple heeft keer op keer bewezen een productcategorie zo ongeveer opnieuw te kunnen uitvinden. Er waren al MP3-spelers, maar die waren allemaal behoorlijk bagger. De iPod was een revolutie. Er waren smartphones maar die waren nog dramatischer dan de MP3-spelers. En BAF, daar was de iPhone. Revolutionair. Niet meer uit ons leven weg te denken.

  Ik heb dus best vertrouwen in een polsband van Apple die ook hier een revolutie veroorzaakt. En wat dat dan zal zijn? Ik zou het eigenlijk niet weten. Voorgaande keren heeft Apple mij ook totaal weten te verrassen. Dat er iets in gaat zitten gelinkt aan HealthKit lijkt me duidelijk. Dat je er iets mee moet kunnen met HomeKit lijkt me ook helder. Siri lijkt me een goeie.

  Maar dan kom je aan met twee mogelijkheden: een soort iPod en een soort iPhone. Om je pols. Ik zeg: NEE. Dan probeer je bestaande producten in een klein doosje om je pols te persen. Dat is een fout die een Taiwanese fabrikant graag maakt. Zie ik Apple echt niet doen, want niet echt revolutionair. Zo’n product is altijd een compromis en altijd slechter dan een losse iPod of iPhone. Bovendien, hoe ga je dan precies bellen?

  Kortom: wij zien iets over het hoofd. Iets waarvan wij weten nog niet weten dat we het ‘nodig’ hebben. Iets waar we ons nu nog niks bij kunnen voorstellen maar waarvan we waarschijnlijk over twee jaar zeggen: hoe heb ik ooit zonder gekund?!

  Ik laat me graag verrassen… ben benieuwd! En dan kijk ik dan wel of ik het revolutionair genoeg vind om aan te schaffen.

 • Profielfoto
  HanH

  Ik hoop op gps om hem zo bij het golfen te kunnen gebruiken. Dat hij beter wordt als de nieuwe garmin s6.

  Precies mijn idee, Ivar! Ik hoop dat ie kan gaan koppelen met apps, waarbij data uit die apps getoond wordt op het scherm van de iwatch.

 • Profielfoto
  SvS

  Begint t nu al, met uitlekken. Dat vind ik toch jammer. Ik zie liever ‘one more thing’ dan dat er al foto’s van worden uitgelekt, zoals bij de nieuwe iphones laatste keren.

  Verder ben ik het eens met Zaphod_B, ik hoop dat Apple nog inderdaad zo innovatief is als bij voorgaande lancering van nieuwe producten (dus geen updates).

 • Profielfoto
  polansky

  Gadget watch – niets meer of minder dan een hardloop horloge met itunes mogelijkheid…;-)

  Ondanks dat er best wat Apple minded mensen voor warm zullen lopen denk ik niet dat Apple hier een supergroot publiek mee gaat bereiken.

  Geef mij maar een nieuwe AppleTV met gaming mogelijkheid, dat wordt pas echt een knaller.:angel:

 • Profielfoto
  Di May

  De iWatch zou beter een ring zijn, gelinked aan een iPhone of ander iDevice.
  Een ring vol sensoren uiteraard. Overigens technisch perfect mogelijk.

  ‘to watch’ betekent immers voornamelijk :

  ” look at or observe attentively, typically over a period of time ”
  en heeft dus niet noodzakelijk te maken met weten hoe laat het is.

 • Profielfoto
  Papjes

  Het zou leuk zijn, een gratis iwatch bij aanschaf van een iPhone 6.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Zou niks voor mij zijn. Geef mij maar een stijlvol, klassiek horloge.

 • Profielfoto
  Di May

  Eerlijk gezegd snap ik ook niet goed hoe Apple met een iWatch,
  in de vorm zoals die nu verwacht wordt,
  de wereld kan veroveren.

  Misschien dat dit een van de nieuwe mistreffers wordt.
  Moet af en toe kunnen. Niemand is volmaakt.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik hoop dat Apple de iwath uitbreng als een armband in de lengte. Leg je iPhone in de lengte om je pols en je hebt ongeveer wat ik bedoel. Dit maar dan super plat en flexibel met on screen keyboard mogelijkheden zo dat je kan typen.

  Er zijn diverse spellen en films waarin op deze manier een pols computer word gebruikt. En het Amerikaanse leger heeft volgens mij ook soortgelijke apparatuur in gebruik. Apple zou dit sexy kunnen maken.

  En voor wie liever klein en fijn wil zou Apple een lijn kunnen uitbrengen die meer de bekende horloge form factor heeft die iedereen najaagt.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Dit is een interessant artikel in The Economist over innovatie in de horloge industrie. Hint, het is niet een smartwatch wat ze innovatief vinden.

  http://www.economist.com/news/technology-quarterly/21603232-horology-mechanical-watches-are-leaving-their-digital-cousins-dust

 • Profielfoto
  lambert

  ik zou al blij zijn dat ik weet hoe hij er gaat uit zien
  en ik ben zeker die nu zeggen dat ze hem niet willen zijn de eerste in rij om hem
  te kopen je ben voor of tegen

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Ik zou het wel wat vinden, weer een echt nieuw product, niet een half wel niet horloge achtig iets. Maar gewoon een heftig nieuw product dat weer alles gaat veranderen. Een sexy device voor om je arm, iets waarvan je in eerste instantie denkt, dat hoort in 2050 thuis, maar Apple heeft de markt en de kracht om het nu al neer te zetten, droom, droom, droom, droom. Ik zou het gewoon zo leuk vinden:smile:

  Onlangs las ik een interessant stuk in de International NY Times. Wat ik vooral interessant vond was de analyse dat Apple nu zoveel verkoopt dat een nieuw product niet meer de groei zal geven die aandeelhouders gewend zijn en verwachten. De omzetten zijn nu zo groot dat een nieuw product niet meer zoveel procenten omzet- en winst-stijging tot gevolg zal hebben.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Hartslag meten en draadloos opladen?
  Hm, zien we daar een “nieuwe” manier van gebruik maken van energie?
  Snap trouwens niet waarom andere smartwatches geen gebruik maken van zonnecellen en kinetische energie die je met je pols maakt: die technologie is zo oud als de weg naar Rome.
  Mijn solar klokje van Seiko heeft een wijzerplaat als zonnepaneel, slechts 99$.

  Zoveel heeft Apple bijna niet heeft uitgevonden, doch slechts immer gebruik gemaakt van uiterst slimme combinaties van bestaande technieken, of het perfectioneren daarvan:
  iPod was een (veel) betere versie van bestaande MP3 spelers (nou ja, de doos met Jimi Hendrix erop was nieuw!)
  iPhone was combinatie van internet apparaat, mobiele telefoon, en iPod.
  iPad was grotere iPhone, maar dan zonder telefoon…

  Ik zal nooit de enorme teleurstelling vergeten toen Apple “slechts” met een MP3 speler kwam, de eerste iPod.
  Mijn God, dat kon toch niet waar zijn??? Waarom nu niet een verbeterde Newton?
  Nee, hoor, enkel een MP3 speler, waarvan je niet eens kon kopiëren! Waardeloos, zei men.
  Mechanische knoppen, geen kleurenscherm(pje), geen uitwisselbare kaartjes zoals Sony daarvoor toch duidelijk bewezen had met de Walkman, Discman, minidisc, etc: daar zaten de mensen op te wachten!

  De eerste iPhone, zonder copy-paste, slechts Edge, handjevol apps waar niemand op zat te wachten, geen flash websites bereikbaar: duhuh, nou nee, dat was het toch ook niet.

  Niets was minder waar, en daarom zal de eerste iWatch ook enorm tegenvallen, en zullen we later terugkijken en ons afvragen hoe we in hemelsnaam zonder iWatch leefden, zonder te weten hoe snel de suiker door ons lichaam wordt gepompt.