Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 19 juni 2014

Reuters deelt nieuwe info over iWatch

Persbureau Reuters heeft nieuwe informatie over Apple’s geruchtmakende iWatch ingefluisterd gekregen. Het slimme horloge bevat volgens de nieuwsdienst een 2,5-inch scherm, kan draadloos opgeladen worden en de hartslag van de drager meten.

De productie van de iWatch start volgens de bronnen van Reuters in juli, het grote publiek zal in oktober kennis kunnen maken met de wearable van Apple. Het Japanse Nikkei noemde eerder ook oktober als maand waarop de iWatch op de markt komt. Dit is in lijn met de aankondiging van nieuwe iPhones, iPads en waarschijnlijk is iOS 8 dan ook klaar voor uitrol.

Als de iWatch inderdaad een 2,5-inch scherm bevat zou het een flink apparaat om de pols worden, een relatief groot scherm kan ook nadelig zijn voor de accuduur. Smartwatches die nu op de markt zijn hebben meerstal een scherm van ongeveer 1,5-inch en een niet al te beste accuduur van hooguit een dag. Verwacht wordt dat Apple dit beter gaat doen.

Het vullen van de Health-app kan een belangrijke taak voor de iWatch worden.

De iWatch tegelijk met iOS 8 uitbrengen is een logische keuze. De nieuwe versie van iOS bevat een nieuwe Health-app die verschillende data van gezondheids- en fitnessaccesoires samenbrengt. Ook de sensoren die in de iWatch zitten, kunnen de Health-app met data vullen.

Eerdere geruchten wijzen op een prijs van ongeveer 350 dollar. Apple zou het eerste jaar ongeveer 50 miljoen iWatches willen verkopen. Wordt jij een van de 50 miljoen eerste kopers?

Reageer op artikel:
Reuters deelt nieuwe info over iWatch
Sluiten