Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juni 2014
Leestijd: 1 minuut

Prominente ontwikkelaar toegevoegd aan iWatch-team

Volgens de laatste verwachtingen komt de iWatch van Apple nog dit jaar op de markt. Voor de ontwikkeling van de slimme wearable heeft het bedrijf uit Cupertino een team van experts om zich heen verzameld. Van modeman tot slaapexpert.

Vandaag werd bekend dat Alex Hsieh, vooraanstaand ontwikkelaar van Atlas Wearables, naar Apple overgestapt is. Hsieh werkte bij Atlas als software-ontwikkelaar aan een wearable die uitblinkt in het meten van sportprestaties. Zijn functie bij Apple wordt ‘Firmware Developer’ wat waarschijnlijk inhoudt dat hij aan de aangepaste iOS-versie die op de iWatch draait gaat werken.

Atlas Wearables is niet zo bekend als bijvoorbeeld Pebble. De startup heeft nog geen hardware op de markt, maar de ontwikkeling bevond zich in een vergevorderd stadium. De smartwatch meet de hartslag, verbrande calorieën berekenen en kan meten wat voor sport of fitness oefening beoefend wordt.


Bekijk de Atlas Wearable in een video (werkt mogelijk niet in OMT-app)

Waarschijnlijk wil Apple met de iWatch de markt van fitness- en sporttrackers betreden. Het aantrekken van een ontwikkelaar met diepgaande kennis van de benodigde software is dan ook een logische stap. Naar verluidt kan de verse Apple-medewerker zich uit gaan leven op een iWatch met meer dan 10 sensoren en een scherm van 2,5-inch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Prominente ontwikkelaar toegevoegd aan iWatch-team
Sluiten