Philips Hue krijgt nauwe iOS 8-integratie

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Tijdens WWDC 2014 kondigde Apple HomeKit aan, een centraal ecosysteem voor domotica. Tijdens de Keynote waren de Hue-lampen van Philips al even op een slide te zien. Inmiddels heeft het Nederlandse concern laten weten aan iOS 8-integratie te werken.

Het wordt mogelijk om Hue-lampen vanuit het notificatiecentrum van iOS te bedienen. Hierdoor hoeft geen app meer opgestart worden om lampen aan te doen of een andere preset te kiezen, een swipe naar beneden om het notificatiecentrum te openen is genoeg. Het ontwikkelaarsteam van Philips Hue liet via Twitter weten te werken aan de integratie.

Voor de integratie wordt gebruik gemaakt van twee vernieuwingen in iOS 8. HomeKit om de lampen aan te sturen en widgets in het notificatiecentrum voor de bediening. HomeKit werkt ook met Siri, waardoor het straks in theorie mogelijk wordt om aan Siri te vragen de lampen op standje ‘Sunset’ te zetten.

Naast Philips zijn ook andere fabrikanten aan het werk om hun oplossingen voor een ‘smart’ huis compatibel te maken met iOS 8 HomeKit. De nieuwe versie van iOS wordt in oktober van dit jaar verwacht.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Sirll

  Hoop dat er ook een klikaan klikuit integratie komt met ios 8.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik snap de hype rond de Philips lampjes eigenlijk niet zo. Of is het meer omdat het ‘cool’ wordt als je ’t met een iPhone kan bedienen?

 • Profielfoto
  exilim

  @thx Wanneer je hue actief gebruikt dan zul je wel begrijpen wat die hue-hype is. Ben heel benieuwd wat voor voordelen dit gaat brengen.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Beetje een merkwaardige plek om je huisapparatuur aan te sturen. “Today” zou dingen moeten bevatten die gaan over de dingen die vandaag op het programma staan of ter informatie zijn of invloed hebben op je dag. Apple is aan het inleveren op hun principes van duidelijkheid voor de gebruiker. Ze geven het op onder druk van consumenten…. Apple verteld niet meer wat wij willen (en later merken wij dat het inderdaad het beste voor ons is), ze geven nu op, en geven wat gewenst is (en we komen er later achter dat het toch een beetje kut werkt).
  Hoe logisch is het dat je allerlei acties aanzet vanuit Today?
  Zou het niet logischer zijn om het toe te voegen aan het Bedieningspaneel? Of een apart menu, naast Vandaag?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Het is nu niet zo dat ik een voorstander ben van Android, maar zo’n “widget-in-notificatiecentrum”-oplossing vind ik alles behalve handig en intuĂŻtief werken. Als Apple eindelijk eens van die statische rij iconen zou afstappen en met een serieuze update met een soort widgets zou komen, dan werkt dit alles 10 maal minder omslachtig.

 • Profielfoto
  taxandria

  Hoho mensen. Dit is het concept van Philips, nog geen bevestiging dat Apple deze functie op “vandaag” zal zetten

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik zou het prettig vinden in iOS8 als ook het springboard gewoon mee zou roteren als ik m’n iPhone draai. Hetzelfde geld voor het volgende: Wanneer ik in bv. iMessage of Whatsapp in landscape mode een foto toe wil voegen aan het bericht, opent het foto-dialoog in portrait… :S

 • Profielfoto
  Caszz

  Nou op zich niet zo’n merkwaardige plek. Als je ‘today’ als de zon ondergaat, je lampen aanspringen.
  Of als je thuiskomt die dag, dat dan je lampen aangaan, past t mooi bij hoeveel reistijd het vanaf je werk naar huis is. Ik noem maar wat.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @thx: het is misschien wel een hype maar als eigen gebruiker van de hue lampen is het meer dan een rgb led lamp. Ik gebruik het als wake up light, een normale lamp of even dimmen met een kleur wanneer filmpje opzet. Daarnaast geeft de lamp een mooi licht als je het als normale lamp gebruikt in vergelijking met andere led lampen.

 • Profielfoto
  Rtaal

  Ik gebruik zelf een HTC one omdat mijn iPhone 5 gestolen is en ik daarna een telefoon met betere batterij wilde. Heb er spijt dat ik niet weer een iPhone heb genomen. Maar goed om even duidelijk te maken: widgets gebruik je niet. Zien er leuk uit maar ik heb ze zelf 3 keer gebruikt en daarna heb ik shortcuts gemaakt en doe ik alles in de app omdat ik vaak toch meer doe als maar 1 x een track skippen in Spotify (wat ook vanaf het homescreen kan op zowel de HTC als op een iPhone). Verder is de app zelf vaak toch overzichtelijker.