Pebble wordt iBeacon met software-update

7 reacties

Er is nieuwe firmware voor smartwatch Pebble beschikbaar, versie 2.2 voegt een aantal nieuwe functies toe en zorgt voor iBeacon-ondersteuning. Zowel de firmware van de smartwatch als de Pebble-app voor iOS zijn bijgewerkt naar versie 2.2.

Nieuw is de mogelijkheid om het volume van muziek op de iPhone te bedienen. Ook is het nu mogelijk om de apps op het homescreen van de smartwatch te rangschikken zodat veelgebruikte apps sneller te openen zijn.

Een exclusieve feature die alleen iOS-gebruikers krijgen, is een tijdbalk in de muziek-app waarin gezien kan worden hoe ver en nummer al afgespeeld is. Dit werkt niet op Android omdat het besturingssysteem geen ondersteuning heeft voor het Bluetooth Audio/Video Remote Control Profile.


Het volume van muziek via de Pebble aanpassen.

De iBeacon-functionaliteit gebruikt Bluetooth 4.0 om te bepalen of de Pebble en iPhone dicht bij elkaar zijn. Volgens de maker van de smartwatch is de impact op de accuduur nihiel en wordt de GPS-locatie niet bijgehouden. Ontwikkelaars zijn inmiddels op zoek naar nuttige toepassingen van deze functionaliteit.


Rangschikken van apps

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Top, had even niet zo snel door dat je de middelste knop vd Pebble even ingedrukt moet houden om apps te verplaatsen en het volume te regelen.

 • Profielfoto
  steveb

  iphone app
  where ’s my pebble?
  where ’s my wearable?
  where ’s my health?

 • Profielfoto
  brinkey

  Wel geinig toy die Pebble, maar qua hardware…. De eerste is vervangen na schermproblemen en de tweede heeft nu ook last van een scrambled screen. Mag na contact met de helpdesk zomaar een refurbished kopen voor 100 dollar. Ik wacht wel op de iWatch.

 • Profielfoto
  Dennissimeau

  Ik zag ‘m vanmiddag bij de Mediamarkt liggen voor ± €180,= en ik wilde ‘m echt graag kopen… Maar als ik dat zo hoor van brinkey, dan kijk ik liever nog eerst even de kat uit de boom. Wat vinden andere mensen hier nog van de pebble (uit eigen ervaring)?

 • Profielfoto
  Wesdegroot

  Mijn pebble kickstarter edition werkt nog altijd goed!

 • Profielfoto
  marciemarc

  Erg tevreden, Kickstarter versie van het eerste uur. Ook mijn vriend een Pebble steel zelfs aangeraden, en ook hij is erg tevreden. Nooit meer gemiste oproepen of Sms.

 • Profielfoto
  jhorst

  heb het altijd al een mooi product gevovonden, eerst wilde ik er niet aan omdat ik hem toch wel erg prijzig vind, na wat wikken en wegen toch maar besloten deze te kopen via iemand, gesealed gekocht, Dus nooit gebruikt. practies gezien heb ik het horloge altijd om, maar tijdens mijn stage/werk niet. Dit komt omdat het beeldschermpje dan teveel beschadigingen op gaat lopen. ik zal hier graag en screen protector voor willen hebben maar heb deze nog niet gevonden