Parrot Minidrones: Het ultieme speelgoed voor de iPad-generatie

6 reacties

Vroeger was de radiografisch bestuurbare auto het favoriete speelgoed van menig avontuurlijk ingesteld kind. Maarja, als je al sinds je derde met een iPad loopt te spelen is een autootje met afstandsbediening ineens wel heel low-tech en wil je toch iets coolers.

Parrot speelt op de behoefte van de iPad-generatie in met een nieuwe serie drones die gemaakt zijn om als speelgoed te dienen. De Minidrones zijn kindvriendelijke ‘connected toys’ die met een app voor de iPhone of iPad bestuurd kunnen worden. De Minidrones werden afgelopen donderdag aan de Nederlandse pers gepresenteerd.

Parrot maakt al enige tijd drones, in 2010 bracht het bedrijf de AR.Drone met ingebouwde camera op de markt. Anno 2014 komt de drone naast de Lego en Barbies in het schap. Vanaf augustus zijn de Rolling Spider en Jumping Sumo verkrijgbaar. Beide drones zijn stevig maar ook aaibaar zodat er geen kinderhandjes beschadigd worden.

parrot-minidrones
Rolling Spider (links) en Jumping Sumo (rechts).

Rolling Spider

De Rolling Spider is een kleine drone die kan vliegen, maar ook van wielen voorzien kan worden en op deze manier tegen muren op kan klimmen. Het is in weze een kleine versie van de grotere Parrot-drones, net zo stabiel maar met een aantal extra kunstjes zoals het maken van salto’s. De bediening gaat uiteraard geheel via een app.

Jumping Sumo

De Jumping Sumo is een drone die maar kort kan vliegen, hij springt namelijk tot 80 centimeter de lucht in. De Jumping Sumo heeft een ingebouwde camera die live beelden laat zien, maar ook foto’s en video’s kan maken. Natuurijk kan ook deze drone een aantal kunstjes zoals pirouetten maken en zigzaggen.

Hoewel de Minidrones uitdagend speelgoed zijn, is de accuduur nog wel het grote nadeel. Een radiografisch bestuurbare auto was goed voor een uur speelplezier op accu. De drones van Parrot bleken na ongeveer 15 minuten al leeg te zijn. Gelukkig is de accu wel snel vervangbaar.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  aukem

  Foto’s en filmpjes werken niet :'(

 • Profielfoto
  Nora Nora

  En de prijs, daar al iets over bekend?

  Ik denk dat ik er wel een paar kwijt kan, zo links en rechts;-):smile:

 • Profielfoto
  iHam

  Al is die niet te besturen met je iPhone of iPad, naar mijn weten is dit toch ook wel erg leuk speelgoed. Een robot spin, kun je je zus/moeder veel beter mee plagen dan zo een vliegend ding volgens mij.

  Edit: Filmpje

 • Profielfoto
  1984

  Parrot porn , geen leuk speelgoed

 • Profielfoto
  remart

  Volgens mij waren de batterijen van iedere radiografisch bestuurbare auto vroeger ook altijd na 15 minuten leeg:smile:

 • Profielfoto
  MacMartino

  159 dollar, dus ergens richting de 150 euro vrees ik:(