Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 juni 2014

OS X 10.10 beta 2: Dark Mode, Photo Booth en verbeterde AirDrop

Naast iOS 8 beta 2 heeft Apple dinsdagavond ook een nieuwe betaversie van OS X 10.10 Yosemite beschikbaar gesteld. Wie Yosemite geïnstalleerd heeft, kan de update via software-update in de App Store downloaden. De update is 1.16 GB groot.

Naast bugfixes zijn er ook een aantal nieuwe functies toegevoegd. Zo is er een beginnetje gemaakt met dark mode en is Photo Booth terug na een grondige restyling. Een andere prettige verandering is dat het niet langer nodig is om Finder te openen om bestanden via AirDrop te ontvangen. Screenshots en meer wijzigingen na de break.

FileVault-schijfcodering standaard aan
Na het installeren van de tweede betaversie van OS X 10.10 wordt bij het opstarten een scherm getoond waarin FileVault-schijfcodering standaard aan staat. Hiermee wordt de harde schijf van de Mac versleuteld zodat deze niet leesbaar is voor derden. Deze optie zit al langer in OS X maar werd niet standaard aangeboden na installatie van OS X.

FileVault-schijfcodering wordt als optie aangeboden.

Photo Booth is terug
Selfies maken met een Mac was in de eerste betaversie van OS X 10.10 Yosemite onmogelijk door de afwezigheid van de Photo Booth-app. Inmiddels is deze klaar en weer in OS X beschikbaar, compleet met nieuwe knoppen.

Photo Booth 7.

Dark Mode
Er is een beginnetje gemaakt met de implementatie van Dark Mode. Nog lang niet alle vensters zien er donker uit en de iconen in de rechter bovenhoek van het scherm worden niet wit gemaakt, hierdoor verdwijnen ze in de donkere balk. Dark Mode is alleen te activeren door een commando in de terminal uit te voeren: sudo defaults write /Library/Preferences/.GlobalPreferences AppleInterfaceTheme Dark

Dark Mode is in te schakelen via een commando in de terminal.

Andere wijzigingen

  • AirDrop vereist niet langer een openstaande Finder
  • Alleen iPhoto 9.5.1 en Aperture 3.5.1 werken, eerdere versies niet
  • Aankopen downloaden uit Mac App Store is weer mogelijk
  • Safari gebruikt standaard ‘Subpixel rendering’ waardoor websites er iets anders uit kunnen zien
  • Data opgeslagen in iCloud Drive wordt na de beta verwijderd

Beschikbaarheid OS X 10.10 Yosemite
Hoewel Apple tijdens de aankondiging van OS X 10.10 Yosemite bekende maakte dat ook niet-ontwikkelaars de nieuwe versie van OS X kunnen gaan testen, is er nog geen sprake van publieke beschikbaarheid. Een signaal dat de software nog niet stabiel is. Het testen van betaversies op apparaten voor dagelijks gebruik wordt dan ook afgeraden.

Reageer op artikel:
OS X 10.10 beta 2: Dark Mode, Photo Booth en verbeterde AirDrop
Sluiten