Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 25 juni 2014

‘Optische beeldstabilisatie alleen voor 5,5-inch iPhone 6’

Alle camera’s zijn tegenwoordig uitgerust met een vorm van beeldstabilisatie, dit onderdrukt trillingen en bewegingen tijdens het maken van een foto zodat deze scherper wordt. In de huidige iPhones wordt deze beeldstabilisatie softwarematig toegepast.

Twee analisten hebben onafhankelijk van elkaar gerapporteerd dat de camera van de iPhone 6 geen softwarematige, maar optische stabilisatie krijgt. Alleen de 5,5-inch variant van de iPhone 6 zou de techniek krijgen, omdat deze duur is om in kleine camera’s toe te passen. Waarschijnlijk maakt Apple gebruik van sensors van InvenSense.

Bij hardwarematige oftewel optische beeldstabilisatie wordt de lens zelf tijdens het maken van de foto stabiel gehouden, bij softwarematige stabilisatie worden er achteraf trucjes toegepast om de bewegingen te verminderen. Optische stabilisatie levert doorgaans scherpere foto’s op.

Het effect van optische stabilisatie is duidelijk zichtbaar.

Verwacht wordt dat Apple dit jaar zowel een 4,7- als 5,5-inch iPhone 6 op de markt zal brengen. Hardwarematige beeldstabilisatie zou naast het schermformaat een onderscheidende feature tussen de twee toestellen kunnen zijn. In een grotere iPhone is ook meer ruimte voor een sensor met stabilisatie.

Ook naar het financiële plaatje moet gekeken worden, het toepassen van de optische stabilisatie brengt een kostenpost van 4 tot 5 dollar per iPhone met zich mee. Analisten verwachten dat de 5,5-inch iPhone 6 zo’n 100 dollar duurder zal zijn dan het 4,7-inch model. Genoeg om de kosten te dekken, daarnaast kan er dan vast ook een saffieren scherm vanaf.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Optische beeldstabilisatie alleen voor 5,5-inch iPhone 6’
Sluiten