Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 juni 2014
Leestijd: 1 minuut

Ondersteuning Apple TV 2 gestopt (?)

Met de komst van nieuwe software zoals iOS 8 wordt de ondersteuning voor oudere Apple-hardware langzaam gestopt. Nadat duidelijk werd dat de iPhone 4 niet langer updates zal krijgen, lijkt het erop dat de tweede generatie Apple TV ook end of life is.

Naast iOS 8 beta 2 heeft Apple dinsdagavond een nieuwe betasoftware (7.0) voor de Apple TV vrijgegeven. Hierin wordt het fundament voor diensten als iCloud-foto’s en Family Sharing gelegd. Opmerkelijk is dat de nieuwe software niet langer ondersteuning voor de Apple TV 2 heeft. Daarmee is het vrijwel zeker dat het apparaat geen software-updates meer zal krijgen.

Naast de verouderde A4-chip is een belangrijke reden voor het staken van de ondersteuning waarschijnlijk het ontbreken van Bluetooth. Pas vanaf de derde generatie Apple TV is Bluetooth in de settopbox geïntegreerd. Veel nieuwe functies in iOS 8 en OS X 10.10 zijn afhankelijk van Bluetooth 4.0. Zo is er offline peer-to-peer Airplay toegevoegd dat de nieuwe Bluetooth-variant gebruikt om verbindingen te leggen.

De Apple TV 2 werd in 2010 geïntroduceerd en is ondanks zijn leeftijd nog steeds populair. Het is de laatste Apple TV die te jailbreaken is en dus alternatieve mediacenter-software als XMBC kan draaien. Op Marktplaats worden nog steeds veel gejailbreakte Apple TV’s van de tweede generatie voor flinke bedragen verkocht.

Er wordt al enige tijd uitgekeken naar een nieuw model Apple TV. In iOS 7 gevonden aanwijzingen duiden erop dat een nieuw model in ontwikkeling is. Mogelijk zien we later dit jaar een nieuwe settopbox van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ondersteuning Apple TV 2 gestopt (?)
Sluiten